Política

CiU se sent l'epicentre del “tsunami de la centralitat”

El president de CDC al Camp de Tarragona certifica que la llei de vegueries anirà directa al calaix

“Alguns han parlat del tsunami de la dreta. Res més lluny de la realitat. Ho ha estat de la centralitat, provocat per la gent que vol les coses ben fetes, amb responsabilitat i rigor”. Amb aquestes paraules, el president de CDC al Camp de Tarragona, Joaquim Nin, va valorar ahir uns resultats per a la demarcació “espectaculars”, “els segons millors de la història” després dels del 1995 (6.000 vots més). CiU es va vantar d'haver obtingut un 70% de suport a municipis tan petits com Forés (30 vots), on Josep Poblet va obrir la campanya per reivindicar el reequilibri territorial i on els socialistes “no han obtingut cap vot”. També va valorar els resultats amb eufòria continguda el responsable d'Unió al Camp, Martí Barberà, que va valorar que la federació “ha pujat entre un 7% i un 8% i el tripartit ha baixat entre un 18% i un 20% a totes les comarques.”

Nin també va destacar que hi ha hagut molta gent que “per primer cop” ha votat CiU i això, per més que no respongui a un vot fidelitzat, obre noves perspectives que la federació vol explotar amb vista a les municipals del maig del 2011, en què anuncia que el missatge serà a grans trets el mateix. Els dirigents de CiU consideren que la gent ha apreciat la seva “campanya en positiu, ha preferit respostes que baralles ”.

Encara que no es puguin comparar els diferents tipus de consultes, CiU ha guanyat a les eleccions al Parlament a tots els municipis del Camp excepte a Conesa, Barberà de la Conca, Vespella de Gaià, el Montmell i Blancafort de Queralt; i a tots els de l'Ebre menys a Batea, Rasquera, Mas de Barberans, Tivenys i Sant Jaume d'Enveja.

“S'ha acabat el fum”

Tot plegat obre expectatives ambicioses a les grans ciutats ara governades pels socialistes, especialment Tarragona i Reus. “A les ciutats plantegem el canvi en el mateix sentit, no tant de persones com de maneres d'enfocar els problemes: s'ha acabat vendre fum i les solucions màgiques gratuïtes. Som el partit dels dilluns, no de les festes del cap de setmana”, va reblar Nin, que també va comprometre el futur govern de la Generalitat amb una major sensibilitat envers el territori, no des d'un punt de vista “nominalista” (més consellers d'aquí) sinó des del “punt de vista de l'acció”.

Sobre l'agenda del nou govern, el màxim responsable de CDC al Camp va incidir en el rebuig del seu partit a la llei de vegueries i va certificar que el document es quedarà, de moment, en un calaix. L'aprimament de l'administració també comportarà la supressió de serveis territorials de la Generalitat al territori, en proporció a la reducció de conselleries anunciada per Mas, i l'eliminació “d'instituts i consorcis que només han servit per col·locar-hi tres amics bones persones amb carnet del partit”.

LA FRASE

Suprimirem consorcis i instituts que només han servit per col·locar amics amb carnet
Joquim Nin
PRESIDENT DE CDC AL CAMP DE TARRAGONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona