Política

El govern sortint promet que el traspàs serà fàcil

Joaquim Nadal garanteix un procés “ordenat, tranquil i amb tota la informació” per a l'executiu de Mas

El tripartit evita fer cap tipus de valoració dels resultats de les eleccions de diumenge

Un cop passades les eleccions de diumenge, el govern va fer ahir la seva primera reunió, ja en funcions. L'executiu calcula que encara pot celebrar un i fins a dos consells més abans que es constitueixi el nou govern presidit per Artur Mas, a final d'aquest desembre.

L'executiu en funcions va prometre un traspàs ordenat. La presidència i les conselleries es regeixen per uns criteris interns per “garantir un procés de traspàs del nou govern ordenat, tranquil, amb tota la informació que calgui dels temes en tràmit perquè el nou govern tingui una tasca tan fàcil com sigui possible”. El compromís sortia del conseller de Política Territorial en funcions, Joaquim Nadal, que –un cop més– va exercir de portaveu, en aquest cas de l'executiu sortint.

La reunió va durar tot just una hora i mitja. Igual que va passar en les celebrades durant la campanya electoral, ahir no hi va haver cap tipus de valoració política del president de la Generalitat en funcions. La reflexió de José Montilla –feta al final– és que els partits ja han fet les seves valoracions de la jornada de diumenge, un 28-N que ha castigat amb especial duresa el PSC –que passa de 37 a 28 diputats– i ERC –que cau de 21 a 10–, mentre que ICV-EUiA és l'únic que aguanta i perd només dos escons al Parlament, de 12 a 10. “Cadascú ja ha anat dient el que havia de dir en l'àmbit que corresponia”, va afirmar Nadal.

L'única referència a les eleccions va ser del conseller de Governació, Jordi Ausàs, per assegurar que els comicis de diumenge havien transcorregut amb “total normalitat”.

Segons el nou Estatut, és el cap de l'executiu en funcions el que ha de fixar, amb un decret, la data de la constitució del Parlament. El conseller de Política Territorial en funcions, però, va deixar clar que no hi ha dia perquè el resultat electoral del 28-N encara és provisional, ja que està pendent del recompte del vot estranger i de les possibles al·legacions.

LA XIFRA

20
És el termini de dies
en què, com a màxim, s'ha de constituir el Parlament després de les eleccions del diumenge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Puigdemont critica que es pugui investigar els mossos que el protegeixen a Argelers

barcelona

El cap de llista del Partit Verd europeu dona suport a Eloi Badia

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit d’Israel encercla amb tancs l’est de Rafah

barcelona
Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona
Unió Europea

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona