Política

Laporta vol “fer-se present” al País Valencià a través del PSAN amb vista a les eleccions de 2011

Josep Guia: “L'èxit electoral de Solidaritat ha generat una gran expectació en els sectors nacionalistes valencians”

Laporta i els altres tres diputats de SI protagonitzaran un acte a València després que prenguen possessió del càrrec

L'acord pel qual el PSAN va donar suport a Solidaritat Catalana (SI), la formació de Joan Laporta que ha obtingut quatre diputats en les eleccions de diumenge, preveia el compromís de fer una proclamació d'independència en dos temps: primer per a Catalunya i després per al conjunt dels Països Catalans.

L'èxit electoral de la formació —de què formen part Democràcia Catalana, PSAN, Catalunya Nació Independència, Partit Republicà Català i Els Verds-Alternativa Verda— ha animat els seus responsables a prendre la determinació d'acudir a les municipals de maig de 2011 al Principat. Però aquesta decisió podria fer-se extensible al País Valencià i a les Balears i fins i tot als comicis autonòmics que aquests territoris celebraran el mateix dia que les votades municipals.

Consultat per aquesta publicació, el valencià Josep Guia, líder del PSAN, es mostra prudent sobre aquesta possibilitat. “No hem concretat res. De moment només hi ha la determinació de fer-se presents al País Valencià. La intenció és baixar, no sé ni quan ni com”, diu amb cautela.

El primer pas d'aquesta “presència” seria l'organització d'un acte amb participació dels quatre diputats electes per SI —Joan Laporta, Alfons López Tena, Uriel Bertran i Antoni Strubell— a València, poc després que preguen possessió de l'acta, possiblement al gener, a poc més de quatre mesos de les eleccions.

Guia, que va estar present la nit electoral al costat de Laporta, assegura que l'èxit electoral de SI “ha generat una gran expectació en els sectors nacionalistes valencians”.

El líder independentista valora molt positivament l'experiència i posa en relleu l'aportació del PSAN al projecte. “En la nit electoral molta gent me'n va felicitar. Som conscients que una part dels votants que s'han acostat a SI ho han fet per la seua simpatia cap al PSAN”, assenyala.

Les formacions que es van integrar en SI mantindran contactes en les pròximes setmanes per “valorar” la continuïtat de l'aliança i “redefinir estratègies”, segons Guia, que augura una entesa “fins a la proclamació de la independència, si més no”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ