Política

Hereu reivindica que el PSC assumeixi el seu catalanisme “amb naturalitat”

L'alcalde de Barcelona evita pronunciar-se sobre la possibilitat de recuperar un grup parlamentari propi al Congrés

Atribueix la derrota electoral a la desorientació estratègica dels socialistes catalans

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, s'ha pronunciat aquest dijous sobre el debat intern que viu el PSC després de la derrota electoral del 28-N. I, en la mateixa línia que els consellers Ernest Maragall i Marina Geli, ha reclamat una revisió de la relació entre PSC i PSOE i una aposta per la línia catalanista del partit.

Concretament, Hereu ha defensat la necessitat que el PSC impulsi “amb naturalitat el seu catalanisme”. Al seu entendre, això permetrà a la formació recuperar la “centralitat política” per tornar al govern de la Generalitat.

Així ho ha explicat en una entrevista al programa Els Matins de TV-3, on Hereu ha apostat perquè el PSC s'erigeixi en defensor de l'autogovern de Catalunya. No obstant això, l'alcalde de Barcelona no ha volgut pronunciar-se obertament sobre si, com proposa Maragall, el PSC ha de recuperar el grup parlamentari propi al Congrés, encara que ha assenyalat que aquest serà un tema sobre el qual hauran de debatre els socialistes catalans en el seu pròxim conclave.

L'alcalde també s'ha referit a la derrota socialista a les eleccions de diumenge passat, i l'ha atribuït a la suma de la crisi econòmica, la “fallida” fórmula de govern tripartit i la desorientació estratègica del PSC.

Dit això, ha volgut remarcar també que descarta que al resultat del 28-N el seguirà el de les municipals al maig i el de l'any que ve a l'Estat, amb la pèrdua de la Moncloa. “No es pot aplicar un automatisme d'unes eleccions a unes altres. Els ciutadans fan un raonament diferent en cada elecció”, ha argumentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Puja la participació respecte el 2021 i se situa al 26, 9% a la una de la tarda

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona
POLÍTICA

El periple del vot exterior

Barcelona