Política

MOLLERUSSA

Ginestà presenta la seva renúncia

El ple farà efectiva la dimissió de l'alcaldessa el pròxim 13 de desembre

Teresa Ginestà (PSC) ha entregat aquest migdia al registre de l'Ajuntament l'escrit amb la seva renúncia formal a l'alcaldia de la ciutat. A partir d'ara Ginestà governa de manera provisional fins que en un ple municipal que se celebrarà el 13 de desembre es farà efectiva la seva renúncia.

A partir de llavors, es convocarà un ple extraordinari del qual ha de sortir un nou alcalde o alcaldessa. CiU i ERC ja han començat a negociar un possible acord de govern. ERC posa com a condició prèvia que sigui un govern dedicar exclusivament la gestió de l'Ajuntament els pròxims sis mesos, fins a les eleccions municipals, i que no impliqui un compromís entre els dos grups per al mandat vinent ni sigui la plataforma electoral de cap candidat a l'alcaldia. En aquest sentit, ERC no vol donar per fet que el nou alcalde sigui Marc Solsona, cap del grup de CiU i exalcalde durant el mandat anterior.

Si CiU i ERC no es posen d'acord es donarà una situació curiosa: en no sortir cap candidat, l'alcaldia haurà de recaure en funcions en algun altre membre del govern, del PSC. Si tots els regidors renuncien, l'alcaldia tornaria a mans de Ginestà, tot i que hauria de governar en funcions, cosa que limita molt la capacitat d'actuació de l'alcalde.

Aquest migdia, després de presentar la renúncia de forma oficial, Ginestà ha atès els periodistes acompanyada de la resta de membres del govern del PSC. Ginestà ha reiterat el seu disgust amb la manera “irresponsable” amb què l'oposició ha exercit aquests dos últims anys, en què el govern estava en minoria. El veto a un crèdit de 4,2 milions i a un nou pla de sanejament financer, i l'aprovació per part de l'oposició d'una rebaixa de l'IBI i una congelació de les taxes, és el que ha fet vessar el got de l'alcaldessa.

Ginestà ha recordat que l'Ajuntament de Mollerussa arrossega plans de sanejament des del 2004, quan governava CiU, i que el 2003 es va fer un crèdit gairebé igual al que ara es necessita, de 4,3 milions d'euros, que es va anar renovant amb carència sense amortizar-ne res fins al 2007, quan Ginestà i el PSC, llavors amb ERC, van fer-se amb el govern. “Deixen l'Ajuntament sense ingressos i ens pretenen dictar què hem de fer en matèria econòmica, però en canvi no han tingut la valentia de posar-s'hi ells a gestionar el consistori en aquestes condicions. La meva renúncia és per facilitar-los que siguin coherents i governin ells. Llavors jo no els posaré entrebancs a la contractació d'un crèdit que és molt necessari per al consistori i per als proveïdors de la ciutat.”

3,5 milions amortitzats

Segons Ginestà, al contrari que els governs anteriors, el seu sí que ha amortitzat deute, enlloc de passar-lo per als anys següents: 3,5 milions gastats en amortització, i 3 milions en inversions és el balanç de les despeses de la seva estada al govern. Ginestà també ha retret a CiU que, quan el juny del 2007 va assumir el govern, es va trobar que tota la despesa d'aquell any ja havia estat esgotada en els mesos anteriors pel govern sortint, i es van veure obligats a demanar un crèdit de 2 milions d'euros per pagar sous i proveïdors i a renunciar al seu pla d'inversions per al 2008 perquè havien de pagar aquest forat financer.

Informació als municipis

Ginestà també ha recordat que el crèdit de 4,2 milions d'euros que l'oposició bloqueja es va demanar ja el 2003, i afirma que és per front als 4 milions d'euros que es deu als proveïdors, alguns dels quals tenen rebuts pendents des de fa més d'un anys. Ginestà també ha enumerat les mesures d'estalvi que ha fet l'Ajuntament des del 2007, i s'ha compromès a enviar als domicilis dels ciutadans de Mollerussa una informació amb tot els detalls de la gestió econòmica de l'Ajuntament i la situació de bloqueig que s'ha donat.

La renúncia la va decidir el propi govern municipal tot i que té el suport de la direcció del PSC, segons van explicar ahir des del govern municipal. Ginestà ha dit que si l'oposició pacta un nou govern ella es mantindrà com a regidora de l'oposició fins a final del mandat i va donar a entendre que optarà a la reelecció com a cap de llista del PSC, tot i advertir que això era una decisió que encara no s'havia pres i que “queda per a més endavant.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Josep Xifre Deulofeu
Alcalde de Santa Cristina d’Aro (Tots per Santa Cristina-TxE)

“Som prudents en la inversió; no volem fer cartes als Reis”

Santa Cristina d’Aro
Miguel Comino
Alcalde de Sant Vicenç dels Horts (PSC)

“No tocarem ni un pam de terreny agrícola o parc agrari”

Sant Vicenç dels Horts
Política

ERC ajorna el congrés de Barcelona perquè l’assistència supera l’aforament

Barcelona
israel

Gantz crida a convocar eleccions en la televisió israeliana

barcelona
guerra a europa

Biden i Zelenski signen en el G7 un acord bilateral de seguretat

barcelona
estat francès

Els partits d’esquerres tanquen l’acord per fer un ‘Front Popular’

barcelona
Política

ERC ajorna el congrés de Barcelona perquè l’assistència supera l’aforament

Barcelona
DRETS HUMANS

Israel, a la llista de l'ONU de responsables de morts de nens en conflictes el 2023

BARCELONA
tribunals

Més revisions del TSJC: Buch, l’exescorta de Puigdemont i fins a vuit agents

barcelona