Política

CiU es proposa fer valer que a Ripoll sempre ha estat la més votada

ERC confia en la projecció de Teresa Jordà per repetir a l'alcaldia i el PSC torna a apostar per Enric Pérez

A la resta de la comarca, predomini de CiU

Els tres partits amb representació municipal actualment a l'Ajuntament de Ripoll repeteixen candidats. L'alcaldessa, Teresa Jordà, per ERC, Enric Pérez, al govern amb els republicans, pel PSC, i Jordi Munell, per CiU. Aquest últim intentarà repetir per la federació el que ha passat a l'àmbit nacional, ja que, com Artur Mas, en els últims dos mandats, ha estat el més votat, però sense majoria s'ha vist relegat a l'oposició. A Ripoll, no hi concorre en aquesta ocasió el PP i encara no saben si podran fer llista la CUP i ICV. Per aquests últims, Joan Baz, el sindicalista de CC.OO, ha dit que en té ganes però que no pot estar a tot arreu, ni sap si podrà fer llista. De fet, és el que li passa al partit ecosocialista en altres municipis ripollesos, on ara sí que hi té representació, com ara Campdevànol i Ribes de Freser.

Convergència i Unió ha estat de llarg la formació política amb més representació als municipis de la comarca, tot i que, en els últims comicis, ERC i a més distància el PSC, li van començar a discutir aquesta hegemonia. De fet, CiU està a l'oposició de tots els ajuntaments dels municipis amb més habitants: Campdevànol, Ripoll, Camprodon i Sant Joan de les Abadesses, excepte a Ribes de Freser, on tot sembla indicar que repetirà Marc Prat, amb cada vegada menys oposició.

El PSC es manté fort a Campdevànol i Sant Joan de les Abadesses, ara a l'alcaldia, i amb l'aposta, encara per confirmar segons el secretari d'organització del PSC gironí, Narcís Casassas, per Núria López i Ramon Roqué, dos dels joves valors socialistes del moment. Després de l'hermetisme socialista, caldrà veure, doncs, el nombre de llistes que pot arribar a confeccionar als pobles més petits amb les sigles del PSC o bé amb les de Progrés Municipal.

ERC intentarà reconduir la sotragada de les eleccions al Parlament, confiant a mantenir l'alcaldia de Ripoll, d'on és fill el líder del partit, Joan Puigcercós, i les de Vallfogona i Pardines. A Campdevànol, ERC intentarà reconduir la situació interna, que després dels comicis passats el seu únic regidor va acabar no adscrit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Asens descarta ara que els comuns fixin línies vermelles a Illa amb el Hard Rock

barcelona
Política

Suport de l’independentisme a Molina, en llibertat després de declarar per Tsunami

barcelona
guerra a gaza

Israel crida a consultes els ambaixadors a Noruega i Irlanda

barcelona
Política

Melero assumeix “l’error” per l’arxivament del cas d’Artur Mas sobre el 9-N al TEDH

barcelona
LLORET DE MAR

Acorden ajornar el ple en què es reclamava apartar un regidor

LLORET DE MAR
guerra a gaza

Noruega, Irlanda i l’Estat espanyol reconeixeran l’estat palestí dimarts que ve

barcelona
Alemanya

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat