Política

RCat continua però no es presentarà a les municipals

Dóna llibertat als associats a presentar-se als comicis, encara que no sota les seves sigles

Vic i Puigcerdà ho mediten

Carretero se sotmetrà a una assemblea que se celebrarà a la primavera

Reagrupament va acordar ahir continuar el projecte polític d'assoliment de l'Estat propi, la regeneració democràtica i d'enfortiment dels valors del treball i l'excel·lència (els tres eixos de la campanya) com a associació, al marge de les conteses electorals. La junta directiva, reunida a Vic, va prendre aquesta decisió de forma unànime, sense cap veu que en reclamés la dissolució. L'associació, doncs, no farà el salt a les eleccions municipals després de no haver obtingut els resultats esperats el 28-N, però sí que donarà suport externament als associats que lliurement decideixin concórrer-hi sota altres sigles, sempre i quan presentin opcions que s'adiguin als principis i objectius de l'entitat. “No ens hi presentarem com a marca pròpia”, remarcaven fonts de l'associació.

També es va decidir sotmetre la junta directiva i una ponència política renovada a una assemblea, la quarta, prevista a principi de la primavera de l'any que ve.

La reunió de la direcció, presidida per l'alma mater de l'escissió d'Esquerra, l'exconseller Joan Carretero, i ampliada als candidats i caps de campanya, va agrair la feina a tots els membres (que abans de les eleccions eren més de 3.400), així com als catalans que van confiar el seu vot a aquesta candidatura independentista. En total, una trentena de persones conformaven la trobada vigatana, que a la tarda va estendre's fins a les 170, amb els quadres territorials.

Entre els municipis on hi hauria disposició a acudir a la cursa electoral del maig vinent hi ha la capital d'Osona, Vic, on l'independentisme reagrupat va aconseguir un 3,15% dels vots (menys de la meitat que Solidaritat Catalana per la Independència o Esquerra). D'altra banda, Puigcerdà, ciutat on Carretero va ser alcalde, s'ho està plantejant, però de cap manera amb l'exconseller com a cap de llista, ja que ell mateix ho descarta. A la capital de la Cerdanya, Reagrupament va obtenir la segona posició, per darrere de CiU i a molta distància dels seus competidors independentistes.

“La nostra oferta no ha convençut els electors. Suposo que no ho hem fet prou bé. Segurament no ho he sabut fer més bé”, reflexionava Carretero en una entrevista a aquest diari l'endemà de les eleccions. “Fossin quins fossin els resultats, ja vaig dir que tornava a treballar al CAP de Puigcerdà després de les vacances, en què he fet la campanya”, deia.

LA XIFRA

62.000
vots
menys que Joan Laporta va obtenir Reagrupament a les eleccions de diumenge passat.

40.000 paperetes

Reagrupament va obtenir el 28-N un total de 39.922 vots a tot Catalunya, és a dir, l'1,28% de les paperetes, que la situen en la novena posició del rànquing de candidatures. L'associació va quedar com la segona formació extraparlamentària amb més sufragis, només per darrere de Plataforma per Catalunya.

Els millors resultats reagrupats es van registrar a la demarcació de Girona, on l'exconseller Joan Carretero es presentava com a cap de llista, amb un 3,28% dels vots. El candidat de Lleida, l'alcalde de Rosselló del Segrià, Jaume Fernàndez, es va quedar amb un 2,27%, mentre que a Barcelona Rut Carandell va recollir l'1% de suports. A les comarques tarragonines, Ferran Pujol va registrar un 0,93%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.