Política

ICV du al Parlament la polèmica d'Ascó

Presenta la seva primera resolució de la legislatura contra el magatzem nuclear

La cambra ja s'hi va oposar

El grup parlamentari d'ICV-EUiA ha registrat la seva primera resolució aquesta legislatura, demanant que el Parlament torni a rebutjar la instal·lació d'un magatzem nuclear (MTC) a Ascó, d'acord amb el que ja va aprovar la cambra catalana amb el suport del tripartit i de CiU fa mesos.

Els ecosocialistes temen un canvi de parer de CiU, i per això reclamen al Parlament que insti el futur govern català a “desplegar totes les mesures polítiques, administratives i legals necessàries per fer prevaler la seva decisió”. La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, va subratllar ahir que la iniciativa pretén que el Parlament renovi el seu compromís de rebuig a l'emplaçament del magatzem nuclear.

En la proposta s'argumenta que l'opció d'Ascó per acollir la infraestructura hauria de quedar invalidada si es té en compte el que disposa el conveni d'Aarhus sobre l'accés a la informació i a la participació de la ciutadania en la presa de decisions en afers ambientals. S'hi afegeix, a més, que cal tenir en compte les reiterades declaracions del govern del PSOE i s'assegura que es vol prendre aquesta decisió amb el màxim consens territorial, polític i també social.

Amb la fi del tripartit i el pas a l'oposició, ICV-EUiA posarà l'accent en les reivindicacions mediambientals al territori, segons indiquen dirigents ecosocialistes.

El Parlament va acordar el 10 de març passat rebutjar la construcció del magatzem amb el vots del PSC, ERC, ICV i CiU, mentre que el PP i Ciutadans es van abstenir. La proposta de resolució del tripartit, en què inicialment es demanava “desestimar de manera definitiva” la construcció de l'MTC, vista la falta de consens, va ser finalment acordada amb CiU a canvi d'introduir una referència a un acord ja votat al 2008. A final de març del 2010, el govern va lliurar al Ministeri d'Indústria les al·legacions contra l'emplaçament a Ascó.

A més d'ICV-EUiA, també el diputat d'ERC Sergi de los Rios té previst presentar en els pròxims dies una resolució en sentit semblant per reiterar l'oposició del Parlament al magatzem nuclear a les Terres de l'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.