Política

La CUP veu bé la proposta de coalició feta per Jordi Portabella

El seu portaveu, Marc Sallas, lamenta que aquesta arribi només dos mesos abans de tancar les llistes

La formació presentarà candidatures a les eleccions municipals en 80 municipis

El portaveu la Coordinadora d'Unitat Popular (CUP) i membre de la secretaria nacional d'aquesta formació, Marc Sallas, veu amb bons ulls la proposta del líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, d'impulsar un coalició independentista per a les properes eleccions municipals. L'alcaldable republicà va plantejar aquest divendres una coalició amb altres formacions independentistes en la que ciutadans decidissin el candidat a través d'unes eleccions primàries.

“Aquests propostes sempre són positives”, ha dit, “però això ha sorgit quan falten només dos mesos per tancar llistes” ha lamentat. Des de la CUP consideren lícita la crida del líder municipal d'Esquerra, però es qüestionen si l'ha feta perquè “es veu obligat pels mals resultats del seu partit a les eleccions autonòmiques i per les perspectives cap a les municipals”, ha apuntat Sallas.

“Desconec si això va pensat cap a Solidaritat, Reagrupament o si és una maniobra per vendre fum i eixamplar les fronteres d'Esquerra”, ha apuntat el representant del secretariat nacional.

Malgrat els dubtes, la CUP ha mostrat la seva disposició a debatre aquesta proposta. “És evident que respondrem i que ens reunirem”, ha conclòs Sallas.

Mirant cap a les municipals

La formació independentista, que ha celebrat avui la seva darrera assemblea nacional abans de les eleccions municipals del 22 de maig, registra un increment important de candidatures. Aina Barahona, del Secretariat Nacional, ha anunciat que en presentaran 80 arreu del país, de les quals una vintena són a capitals de comarca com Les Borges Blanques, Figueres, Reus, Balaguer i Barcelona.

La reunió ha tingut lloc al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú (Garraf) i hi han assistit 240 militants de totes les organitzacions territorials. La trobada ha servit per debatre i aprovar el Programa Marc per a les municipals, que la formació ha descrit com una “guia programàtica” que ha de definir l'acció política i les propostes de les candidatures durant els propers anys.

Més presència la territori

En declaracions als mitjans, el portaveu del partit ha subratllat que “la CUP avança” cap a una major presència arreu del territori. En aquest sentit, destaca el fet que de les 31 noves Assemblees constituïdes, un 30% són a capitals de comarca. És el cas de Reus, Barcelona, Blanes Les Borges Blanques, Tarragona, El Vendrell o Figueres. També hi haurà candidaturas a Navàs, Artés, Alfés, La Garriga, Palau Solità i Plegamans, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Esteve de Palautordera, Santa Perpètua de Mogoda, Sant Pere de Riudebitlles, Sitges, Tagamanent, Seva o Arenys de Mar.

Actualment, la CUP compta amb una quarantena de regidors, entre militants i gent adscrita amb altres sigles. La ciutat més important en nombre d'habitants amb representació de la formació independentista a l'Ajuntament és Mataró.

Tot i aquesta clara expansió, la CUP haurà d'esperar per fer desembarcament fora del Principat. “L'expansió al País Valencià, a les Illes Balears i la Catalunya Nord encara no està ben consolidada, i per això no presentem cap candidatura”, ha reconegut Sallas. “Aquest serà, però, un dels objectius que ens anirem plantejant a mesura que anem creixent”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona