Política

Mas situa a Immigració un regidor de Badalona i nomena l'equip urbanístic

Fitxa l'edil que s'ocupava dels nouvinguts a la ciutat on el PP ha assajat el populisme

Salvador Jorba, delegat del govern català a Barcelona

El president Artur Mas nomenarà director general d'Immigració l'actual regidor responsable d'aquesta àrea a Badalona, Josep Pera. Mas ha triat per al càrrec el responsable d'immigració de la tercera ciutat catalana, que en els darrers mesos ha estat utilitzada pel PP com a terreny de prova d'un discurs populista. El nomenament serà avui mateix si Pera pot enllestir els papers a l'Ajuntament. Si no, això serà la setmana vinent.

Pera, que treballarà sota la direcció del conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, ha combatut l'actitud demagògica que veu en el PP, i Mas ha valorat la seva feina. CiU governa a Badalona amb el PSC i ERC.

El consell executiu aprovarà avui, segur, l'equip urbanístic del govern. Designarà en aquest sentit el convergent Damià Calvet com a secretari del Territori i el democratacristià Carles Sala com a secretari de l'Habitatge. Tots dos treballaran a les ordres del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder. Calvet ja va ser director general d'Arquitectura en els governs Pujol, i Sala era fins ara responsable de les qüestions d'habitatge al Parlament per part de CiU.

També ha entrat en l'ordre del dia del consell executiu el delegat del govern català a Barcelona, que serà el democratacristià Salvador Jorba. Prové d'Olesa de Montserrat i és conseller nacional d'UDC. S'afegirà als altres sis delegats del govern, que alhora són presidents territorials de CDC i el nom dels quals va avançar aquest diari dissabte, com també al delegat de la Generalitat a Madrid, que serà el senador Jordi Casas.

La llista de nomenaments no acabarà aquí, en espera de si s'hi incorpora la del secretari de Seguretat, Xavier Crespo, fins ara alcalde de Lloret de Mar. Com a director general de Règim Penitenciari, serà designat amb tota seguretat Ramon Parés, que ja va ser el màxim responsable de les presons en la darrera legislatura de Jordi Pujol. Aquesta àrea depèn de la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal.

L'oficina del govern quedarà complementada pels nomenaments de la directora del gabinet jurídic central, que serà Margarida Gil; la directora del gabinet consultiu, Dolors Feliu, i la directora del contenciós administratiu, Assumpta Palau. Totes tres formaran l'equip jurídic de l'executiu català.

Així mateix, en el consell executiu d'avui quedarà definit l'equip de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Miquel Garcia serà el director general de Centres Concertats i Privats, mentre que Jordi Roig serà el seu homòleg pel que fa a Centres Públics. I l'exdiputada d'Unió Meritxell Ruiz s'encarregarà en aquest cas d'Atenció a la Família i a la Comunitat Educativa.

Duran, ascendit a negociador del govern

El consell executiu designarà avui el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, com a negociador del govern amb l'executiu espanyol. Duran presidirà d'aquesta manera la part catalana de les comissions de Traspassos i de Valoracions, que són els òrgans a través dels quals es negocien al detall les transferències. També tindrà un paper destacat en els altres organismes, com ara la comissió bilateral Estat-Generalitat.

Mas va acordar amb Duran que tindria aquesta funció institucional, aprofitant els seus contactes a Madrid, després que tots dos van descartar de comú acord que tornés a la política catalana per assumir una conselleria en cap. El líder d'Unió iniciarà aquest gener els seus contactes amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i amb el govern del PSOE, no només com a líder de CiU al Congrés sinó com a representant formal de la Generalitat. Duran no tindrà cap sou per aquesta feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor als 89 anys Marta Ferrusola, l’esposa del 126è president de la Generalitat de Catalunya

estats units

Els republicans duen al programa la deportació més gran de la història

barcelona
estats units

Biden insisteix en una carta al Congrés que continuarà com a candidat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L'NFP proposarà, en una setmana, el seu candidat per substituir Attal

BARCELONA
Francis Ghilès
Investigador sènior associat del CIDOB

“Mélenchon és divisiu, no pot ser el nou primer ministre francès”

BARCELONA
política

Rovira rumia tornar de l’exili en caure la imputació per Tsunami

barcelona
guerra a europa

Els atacs russos a Ucraïna, inclòs a un hospital infantil, causen ja més de 30 morts

barcelona
judicial

García-Castellón enterra per força el cas Tsunami

barcelona
política

Feijóo veu el PSC còmplice del procés però li demana suport per tenir senador

barcelona