Política

Els socialistes de la Sénia faran unes primàries per escollir l'alcaldable

L'actual alcalde, Víctor Pla, podria enfrontar-se a Juan José Royo, regidor d'Hisenda i president dels moblistes, que aspira a ser candidat

L'actual regidor d'Hisenda de la Sénia, Juan José Royo, que és també president del Col·lectiu d'Empresaris del Moble, ha plantejat a l'executiva regional del PSC a l'Ebre celebrar unes primàries per decidir qui ha de ser el candidat dels socialistes en aquest municipi del Montsià, on el PSC té l'alcaldia i governa amb el suport d'ICV i ERC. En aquest sentit, Royo aspira a ser alcaldable en un moment en què l'actual alcalde, Víctor Pla, encara no ha decidit si es presentarà a la reelecció després de vuit anys al capdavant de l'Ajuntament. Davant la incògnita Royo ha decidit fer un pas endavant i proposar-se ell mateix com a alcaldable. “Crec que es pot fer política d'una altra manera sense que això signifique dir que fins ara s'ha fet una mala gestió”, va dir Royo.

Siga com siga, l'anunci de Royo no ha agradat gaire a l'actual alcalde, que ahir no va voler valorar una situació que ha creat un clima de certa incomoditat a l'Ajuntament. Pla va insistir que encara no ha pres una decisió sobre el seu futur i va apuntar que els estatuts del partit no preveuen que a la Sénia es puguen fer unes primàries. “Només es poden fer en municipis de més de 20.000 habitants i amb un mínim de 200 militants”, va concretar. “És cert però el partit ho pot autoritzar en determinats casos”, va apuntar per la seua banda el primer secretari de l'executiva comarcal del Montsià, Paco Miró. Per a Miró és “plenament legítim” que Royo es propose com a alcaldable, ara bé, també va lloar la tasca de Pla durant aquests vuit anys d'alcalde. Caldrà veure com aquesta pugna interna acaba afectant els resultats de les municipals, on els socialistes tenen cinc regidors, només un més que ICV.

LA FRASE

Crec que es pot fer política d'una altra manera i no dic que s'haja fet una mala gestió
Juan José Royo
regidor d'hisenda a l'ajuntament de la sénia (PSC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Marta Pujol
Alcaldessa de la Roca del Vallès (Junts)

“Vaig dir que buscaria solucions i això intento fer”

La Roca del Vallès
Xavier Guitart
Alcalde de Camprodon (Tots per Camprodon-PSC-CP)

“Som molt propers a tothom i no tenim un no per resposta”

Camprodon
Estats Units

Louisiana ordena penjar els Deu Manaments a les aules

Barcelona
País Basc

Imanol Pradales és investit lehendakari amb els vots del PNB i el PSE-EE

Barcelona
Corea del Nord

Putin es reserva el dret a subministrar armes a Pyongyang

Barcelona
Estat espanyol

La Moncloa acusa Ayuso de deslleialtat institucional per rebre Milei

Barcelona
Política

Rull es reuneix amb Puigdemont a Bèlgica

barcelona
Política

El Fons Català de Cooperació denúncia des de Lesbos la vulneració dels drets dels refugiats

Lesbos
judicial

El jutge García-Castellón avança la jubilació al setembre

barcelona