Política

Santiago Campos no se'n surt i Joan Piñol serà el cap de llista de CiU a Móra d'Ebre

El comitè local aposta per l'actual portaveu

Segons l'exalcalde és una “tupinada” per no haver previst un procés obert, tot i que ell mateix va acabar defugint una votació

Santiago Campos ha fracassat en el seu intent de recuperar el protagonisme polític que va tenir dins de CiU durant els 16 anys en què va ser alcalde de Móra d'Ebre. L'assemblea local de CDC de dilluns a la nit va servir per donar l'impuls com a nou cap de llista de la federació a l'actual portaveu del grup municipal, Joan Piñol, en detriment de la candidatura de l'exbatlle. El comitè local va intentar evitar que l'assemblea hagués de triar entre les dues opcions i, apel·lant a l'article 29 dels estatuts de la formació –“el primer candidat serà escollit a proposta del comitè executiu local”–, va acordar “per unanimitat” proposar Piñol com a alcaldable. Segons la versió oficial de CDC, l'aposta per Piñol va ser “ratificada per aclamació pels presents”, però el sector afí a Santiago Campos va exhibir el seu desacord amb el fet que no s'hagués previst un procés obert “d'exposició pública de candidatures”. “Va ser una tupinada”, va concloure Campos.

Davant la topada, d'altra banda previsible, el president mateix de CDC a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, hauria ofert la possibilitat de fer una votació secreta i nominal entre els dos candidats, “cosa que Santiago Campos no va acceptar”, subratlla un comunicat de CDC. L'exalcalde diu que la va defugir perquè el suport del comitè a Piñol el deixava a ell “en desavantatge”.

Fos com fos, Piñol s'estrenarà com a alcaldable, i ahir interpretava que el suport majoritari de l'assemblea, “la més multitudinària” en què mai recorda haver participat, el reforça davant de qualsevol intent desestabilitzador. Va voler “deixar enrere” la confrontació interna: “Hem d'anar tots en la mateixa direcció”, va expressar el substitut de Manel Saltor com a número u.

És una tupinada dels set membres del comitè, molts dels quals jo vaig ajudar a entrar en la política
Santiago Campos
candidat descartat
Hem de treballar plegats per aconseguir el centenar de vots que ens van faltar fa quatre anys
Joan Piñol
cap de llista de ciu a móra d'ebre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.