Política

El ball dels delegats

El govern vol que hi hagi menys directors territorials a Tarragona i l'Ebre per reduir despeses, però encara no té clar quants ni quins

Les discussions internes, també entre els dos socis de govern, estan ajornant els nomenaments

El govern ha fet pocs nomenaments de delegats territorials dels seus departaments. De fet, encara no ha culminat ni el procés per als directors generals. Tan sols han estat nomenats –i tampoc a tot arreu– directors de serveis territorials a les àrees que considera més urgents, amb un dia a dia molt potent i sense espera, com ara Ensenyament, Salut o Empresa i Ocupació.

CiU voldria visualitzar la retallada a les comarques tarragonines amb una pila de delegats menys que amb el tripartit. Es planteja com una manera evident de vendre a l'opinió pública, en temps de crisi, l'aposta per l'estalvi en el nombre de càrrecs. El ritme de nomenament, però, és lent, sobretot, perquè s'estudia fer desaparèixer algunes delegacions, a banda dels departaments que ja han desaparegut, s'han reorganitzat o fusionat. S'estudia, a més, la fusió de secretaries territorials, com Joventut i Esports, i es podria deixar sense representació territorial el Servei d'Ocupació de Catalunya o l'Institut Català de les Dones, tot i que a l'Ebre ahir es va saber que aquest càrrec serà per a l'alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim.

Set directors al Camp?

De moment, els dos únics directors territorials nomenats a Tarragona són el de Benestar Social i Família, Anna M. Solé, i el de Cultura, Jordi Agràs, una persona sense militància política. De fet, Nin ja va avançar ahir que aquest perfil d'un expert en l'àrea però sense passat polític pot ser que es repeteixi en altres casos. “Entre avui i demà creiem que acabarem de tancar la llista de noms, i la setmana vinent ja s'aniran fent tots oficials”, va avançar el delegat. Com ja s'havia anunciat, no totes les conselleries tindran un director territorial a Tarragona, si bé Nin sí que va confirmar que almenys Ensenyament, Salut, Empresa i Ocupació i Agricultura tindran un representant propi per la seva “vinculació directa amb el territori”.

Tot i que encara no està tancat, segons fonts de la delegació hi podria haver al voltant de set directors territorials, però en cap cas es tracta d'una xifra definitiva. A més, tot i que la idea inicial és que l'estructura territorial sigui gairebé calcada a totes set delegacions catalanes, hi podria haver excepcions. Així, pot ser que es faci un nombre de nomenaments diferent del d'altres regions i que fins i tot siguin per a àrees diferents, segons les necessitats de cada territori. Alguns departaments que en principi havien renunciat a tenir delegat a Tarragona, per exemple, ara s'ho estarien replantejant. És el cas d'Interior, ateses les necessitats específiques pel que fa a seguretat al port, l'aeroport o la indústria química, si bé també pot ser que la representació d'aquest departament es resolgui amb una figura diferent de la del director territorial.

S'està treballant perquè la setmana vinent es produeixi la primera visita a Tarragona dels nous consellers de Benestar Social, Josep Lluís Cleries, i Salut, Boi Ruiz, moment que es podria aprofitar també per presentar el seu nou director territorial. A Justícia, el govern dubta de nomenar-ne cap, com s'estalviarà de fer segurament a la resta de departaments: Territori i Sostenibilitat, Economia i Coneixement i Governació i Relacions Institucionals. No obstant això, a Territori i Sostenibilitat no es descarta que, si finalment no hi ha coordinador o director territorial, un tècnic de la casa assumeixi el paper de cap de serveis. Les àrees que es quedin sense un càrrec de designació política al capdavant seran assumides pel mateix delegat, Quim Nin en el cas de Tarragona.

(Text a càrrec de Salvador Garcia-Arbós, Azahara Palomares, Gustau Moreno i Òscar Palau).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ
política

Aragonès demana que “cap vot catalanista” vagi al PSC i es conjura perquè no governi

barcelona

Orriols participa de la retirada del cartell de festa censurat del balcó de l’Ajuntament

RIPOLL

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel desafia Biden i manté els plans a Gaza encara que “estigui sol”

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA