L'antic PSC de Viladecavalls crearà un nou partit socialista «no nacionalista»

La formació pretén aplegar els militants que no se senten representats per la federació comarcal

La nova agrupació del PSC a Viladecavalls es va presentar divendres. L'antiga organització va ser exclosa del partit després d'haver arribat a un acord de govern amb l'alcalde Sebastià Homs (CiU) sense autorització. Set dels membres de l'executiva van ser expulsats del PSC. Amb la intenció d'iniciar el procés de constitució en un nou ens jurídic, l'organització liderada per García Cano es va reunir abans-d'ahir. Gairebé han descartat convertir-se en una plataforma electoral i en una coalició, malgrat que, segons va assenyalar García Cano, tenen complicitat amb altres partits i amb la població.

La figura jurídica triada és la d'un partit que superi l'àmbit local i que doni cabuda a tots els que «el PSC ha deixat morts a la cuneta». La ideologia serà la socialista, amb la lluita de classes com a prioritat. Això sí, no tindrà un caràcter nacionalista, sinó federalista. Per tant, la nova formació estarà més a prop del PSOE que no pas del PSC. A més, vol diferenciar-se de la «radicalitat» del PSC pel que fa a la política lingüística, segons el regidor, que critica que el partit de José Montilla ha fet seguidisme d'ERC i ha provocat que la majoria de les bases se sentin «incòmodes».

Durant els pròxims dies, l'agrupació socialista farà una crida a simpatitzants del municipi per explicar-los «els nous projectes». En la reunió, hi van ser presents 18 dels 21 membres de l'agrupació local. Tres persones han deixat l'organització per formar part de la nova agrupació del PSC. Per evitar la polèmica ja estan dissenyant un nou logotip identificatiu, ja que fins ara també usaven el de la Internacional Socialista.

el contrapunt

El PSC, nacionalista...?

ANDREU MAS

En política tot és possible, però hi ha situacions que arriben a un nivell desorbitat de surrealisme. És el cas dels exregidors del PSC de Viladecavalls, que acusen el PSC de ser massa «nacionalista». Es podrien haver buscat una excusa millor. Dubto molt que José Zaragoza, primer secretari del PSC, estigui gaire d'acord que els socialistes són nacionalistes –catalans, s'entén... L'altra paradoxa del cas és que fan la denúncia els mateixos que han pactat amb CiU. No els deuen trobar gaire nacionalistes, aquests de Convergència (!). En el fons, els arguments, ridículs, amaguen un enfrontament personal i polític intern que ha acabat amb ells com a víctimes. I, pel que fa a la constitució d'un nou partit socialista, que ho preguntin a l'exalcalde de Badalona, que el 1999 en va fer un que va durar menys de tres mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
escòcia

Swinney, més a prop de liderar l’SNP escocès

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA
GIRONA

La CUP defensa “passar a l’ofensiva” pels drets lingüístics

GIRONA
guerra a europa

Els EUA acusen Rússia d’usar armes químiques contra les forces ucraïneses

barcelona

Fins a 200.000 euros per a inversions a decidir entre la ciutadania

CASTELLAR DEL VALLÈS