Política

Conesa reconeix que CiU pot perdre la majoria absoluta i tem que el tripartit sumi a Sant Cugat

L'alcaldessa avança a tres mesos de les eleccions que està oberta a pactes postelectorals

La batlle vallesana va substituir Lluís Recoder el desembre quan aquest va fer-se càrrec de la conselleria de Territori i Sostenibilitat

L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa (CiU), afirma que és conscient que en els comicis municipals del proper 22 de maig podria obtenir “uns resultats diferents als de les anteriors eleccions”. La batlle vallesana que va substituir Lluís Recoder el passat mes de desembre quan aquest va fer-se càrrec de la conselleria de Territori i Sostenibilitat, ho ha assegurat en una entrevista en què ha explicat que no li fa “por” poder perdre la majoria absoluta. En aquest sentit remarca que està oberta a pactes postelectorals i reconeix que no li agradaria que pogués constituir-se un tripartit d'esquerres a la ciutat.

Mercè Conesa, afronta les seves primeres eleccions municipals com a candidata de CiU. L'alcaldessa és realista i assegura que sap que la marxa de Recoder podria traduir-se en uns resultats menys favorables per als convergents: “No ens hem fixat una marca però som conscients que podem obtenir uns resultats diferents”, afirma l'alcaldessa que adverteix que si CiU no compta amb una majoria consolidada al municipi “haurà de saber gestionar” el que tingui.

La batlle es defineix com una persona “dialogant” per la qual cosa no tanca la porta a possibles aliances post electorals: “Si cal pactar amb altres partits per conformar un govern estable ho farem”, diu l'alcaldessa que recorda que en d'altres ocasions CiU ja ho va fer.

Tot i això adverteix que farà tot el possible per evitar que els partits d'esquerres puguin fer-se amb el consistori: “Em preocuparia perdre una majoria àmplia possibilitant que pogués fer-se el tripartit a Sant Cugat”, indica la batlle que considera que aquesta fórmula de govern “no ha estat bona per a Catalunya”.

Pel que fa a les llistes electorals, la batlle assegura que ja estan treballant en elles i que suposaran canvis “perquè una part important de l'anterior equip ha estat nomenat per delegar funcions a la Generalitat”. Així mateix afirma que mantenen contacte amb Unió per tal d'afegir a les llistes persones procedents d'aquest partit: “Estem en converses permanents i confiem que faran una bona aposta perquè tenim un projecte de ciutat molt interessant que ofereix a la ciutadania uns serveis de qualitat”, diu.

Mercè Conesa afirma que els pronòstics dels membres del PSC de Sant Cugat del Vallès que assenyalen que amb el relleu de Lluís Recoder els resultats que els convergents obtindran en les eleccions municipals empitjoraran “són legítims”. Tot i això remarca que CiU presenta una bona candidatura amb molta experiència i amb una manera de fer determinada. “No es fàcil estar als primers llocs de la transparència i fer una bona gestió que reconegui la Unió Europea”, afirma Conesa que assegura que l'equip de govern ha treballat amb una manera de fer “austera i molt rigorosa a nivell intern” que fa que els ciutadans confiïn en els polítics que estan al capdavant de l'Ajuntament. “Si les eleccions seran més o menys ajustades, això ho hauran de decidir els ciutadans, i estic segura que puc oferir un bon liderat i continuïtat”, sentencia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona