Política

Rcat i ERC fan front comú per salvar els mobles al Penedès

La direcció local de Rcat no s'avé a integrar-se a les llistes de les municipals i sosté que el seu objectiu no és aquest

Reagrupats i republicans obren les portes a altres partits sobiranistes per fer llistes conjuntes

Esquerra Republicana de Catalunya i Reagrupament van fer ahir una crida pública a tots els partits sobiranistes i independentistes per sumar projectes amb l'objectiu de garantir el màxim d'unitat possible a les eleccions municipals dins l'àmbit de la vegueria Penedès. De la mateixa manera que Rcat i ERC van tancar l'acord a Barcelona i Rcat i la CUP ho van fer a Girona, ara aquests dos partits s'han fixat l'objectiu de trobar aliances semblants a les comarques de l'Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia. El president regional d'ERC al Penedès, Ivan Faccia, va assegurar ahir que estan negociant “amb la voluntat ferma” de fer llistes conjuntes en municipis importants de les quatre comarques, però la veritat és que les negociacions a les capitals de comarca són difícils. Segons Faccia, la intenció d'ERC és esperar fins a l'últim moment per intentar tancar el màxim possible d'acords. En el cas de Vilafranca del Penedès, perquè des de la direcció local de Rcat han volgut ser coherents amb el discurs que van fer a les eleccions al Parlament i s'han volgut mantenir al marge de la convocatòria del mes de maig; a Vilanova i la Geltrú hi va haver algun contacte informal entre els dos partits però no ha prosperat. Rcat no sembla tenir la intenció d'integrar-se a cap de les llistes, malgrat que analitzarà les candidatures per decidir si aposta per alguna d'elles. A Igualada hi ha negociacions obertes, però encara amb molts serrells pendents. En municipis més petits hi pot haver sorpreses. L'Alt Penedès serà la comarca on possiblement es tanquin menys acords. A l'Anoia ja n'hi ha un que pràcticament està enllestit: a Calaf. Al Garraf, alguns parlen de possibles unions i pactes independentistes a Sitges, i al Baix Penedès es podrien produir algunes sorpreses. El fet que la CUP faci llista al Vendrell podria haver reanimat les converses entre ERC i Rcat. I a més hi ha converses obertes en altres municipis.

Esther Ponsa, de l'executiva nacional de Rcat, va assegurar ahir que la decisió del partit de fer aquest salt en la convocatòria de les eleccions municipals és la resposta als resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya. Segons Ponsa, després d'haver vist que la multitud d'ofertes no va afavorir gens els resultats finals, ara ha arribat l'hora de sumar. En opinió de Ponsa, la decisió de Rcat de fer el comunicat juntament amb ERC per obrir el procés de diàleg a totes les forces que s'hi vulguin afegir no treu que en alguns indrets Reagrupament ha iniciat un procés d'acostament amb altres partits catalanistes.

Ponsa entén que entre mitjan i finals de març el partit ja hauria de començar a tenir clar l'esquema que seguirà en la pròxima campanya. El cert, però, és que, segons ella, les negociacions i converses s'estan fent des de les direccions locals de cada municipi. L'executiva nacional de Reagrupament dóna i hi donarà suport en tot allò que faci falta, però les decisions sobre la confecció de llistes o no, i sobre la voluntat de presentar-se conjuntament amb altres partits, es prendran sempre des de cada secció local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA