Política

cabrils

CiU imposa l'exalcaldessa Morales com a cap de llista

L'executiva local, que ja havia triat Marta Garcés, presentarà un recurs davant del defensor del militant

La direcció nacional de CiU ha fet arribar aquesta setmana una carta als militants de Cabrils en què situa l'exalcaldessa Lina Morales com a candidata de la federació en les pròximes eleccions municipals del 22 de maig. D'aquesta manera, dóna per tancada la polèmica generada arran de l'elecció de l'alcaldable, que havia portat una part de l'agrupació local a escollir una candidata alternativa, la presidenta local de CDC i exregidora, Marta Garcés.

La decisió, però, no ha estat acceptada per aquest grup de militants, que ja s'han adreçat al defensor del militant per fer-li arribar els seus arguments. “Hem seguit sempre els processos estatutaris, que fixen que l'assemblea local és l'òrgan competent per escollir el candidat”, va apuntar ahir Garcés, que va recordar que la seva elecció es va fer per “unanimitat”. El president comarcal de Convergència al Maresme, Xavier Badia, es va mostrar rotund i va afirmar que la decisió és “inamovible” i que Morales és a tots els efectes la número u de la propera llista. “Hem pres aquesta decisió perquè consideràvem que era la que generava menys divisió”, va comentar Badia, que va recordar que Morales, a diferència de Garcés, té el suport d'Unió. Tot i això, el dirigent comarcal, que també és militant a Cabrils, va reconèixer que la resolució no és òptima.

Per la seva banda, Lina Morales va voler tancar la polèmica i va assegurar que ara cal mirar endavant. En aquest sentit, l'exalcaldessa va afirmar que, amb la retirada de l'alcalde, Joaquim Colomer (PSC), CiU es troba davant d'una oportunitat única per millorar els seus resultats electorals. “Molta gent propera a CiU votava Colomer encara que es presentés pel PSC, ara hem de recuperar aquests vots”, va apuntar ahir Morales, que hi va afegir que cinc regidors seria un bon resultat. El 2007 va obtenir-ne tres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.