Política

S'ho disputaran ERC i CiU

Sempre que s'havia presentat, CiU guanyava a Fontcoberta, fins a les eleccions del 2007. Ara fa quatre anys, ERC va superar la federació nacionalista i, encara que per un marge estret de vots (345 a 330), va marcar una fita històrica. L'objectiu de CiU el 22 de maig és sens dubte recuperar aquesta alcaldia. Si no hi ha sorpreses d'última hora, seran aquestes dues candidatures les úniques que es presentaran aquest cop. Per part dels republicans Joan Estarriola repetirà de cap de llista, mentre que per part dels convergents el cap de llista serà Lluís Freixa, que relleva en aquesta responsabilitat Jaume Roura. El nou alcaldable de CiU ja té experiència en el govern, ja que en el mandat 2003-2007 va ser el segon tinent d'alcalde i regidor de Medi Ambient, Esport i Educació. Durant aquests quatre anys no han transcendit polèmiques en la gestió municipal i, sobre el paper, Estarriola pot tenir de principal argument electoral la feina d'aquest mandat. Freixa, per la seva banda, proposa “un canvi sense trencaments i en positiu; un canvi que representi una tercera via, prenent tot allò positiu de l'actual govern d'Esquerra i dels anteriors governs de CiU”.

LES CLAUS
Banyoles.
La proximitat de la capital de comarca, on treballa molta gent del poble, implica el risc que Fontcoberta n'esdevingui un barri dormitori. El govern d'ERC ha mirat d'evitar-ho creant serveis nous com ara el de la llar d'infants. El nou ajuntament haurà de mantenir la personalitat del municipi.
Equipaments.
Els últims anys s'han estrenat diversos equipaments. Atesa la crisi econòmica, com mantenir-los hauria de formar part dels programes electorals.
Els serveis.
La disminució de les ajudes provinents de les administracions superiors obligarà a recórrer a solucions imaginatives per continuar oferint els serveis públics als quals ja estan acostumats els ciutadans.
Medi natural.
Al terme hi ha diversos espais de gran interès natural. Un repte per als pròxims anys serà compaginar la seva protecció amb altres interessos.
Joan Estarriola
ERC
Encapçala de nou la candidatura de la formació dels republicans, després que el 2007 va aconseguir per primer cop l'alcaldia per ERC.
Lluís Freixa
CiU
Relleva Jaume Roura al capdavant de la candidatura de CiU. Ja havia estat en el govern municipal, en el mandat del 2003 al 2007.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.