Política

El Bloc de Dénia evidencia el desinterés pel valencià

Després de presentar una moció i de les queixes de l'oficina de Normalització els cartells turístics continuen incomplint diversos articles de la Llei d'Ús del Valencià

El Grup Municipal del Bloc ha presentat un informe encomanat a l'Oficina de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Dénia, en el qual s'evidencia la falta d'interés de l'equip de govern per l'ús del valencià. L'informe detalla les errades en diverses senyals turístiques instal·lades sobretot al centre històric en les quals no es respecta el fet que Dénia estiga declarada com a terme municipal de predomini lingüístic valencià.

L'informe denuncia que diversos panells turístics estan només en castellà i quan apareixen en valencià contenen algunes errades ortogràfiques. És per això que tot i les diverses queixes de l'Oficina de Promoció del Valencià i de l'aprovació de la moció que van presentar el passat mes de desembre per aquesta mateixa raó, l'equip de govern continua obviant la Llei d'ús i Ensenyament del Valencià. El portaveu del Bloc a l'Ajuntament de Dénia, Josep Crespo, declara que “és lamentable que les en les noves senyalitzacions turístiques de la ciutat es relegue la nostra llengua a un segon pla o no s'utilitze, quan hauria de ser justament el contrari, com una senya d'identitat per a garantir la seua pervivència i ús amb normalitat”.

Josep Crespo, a més a més, qualifica d'una falta de respecte el fet que després de tres mesos des de l'aprovació en el plenari de la moció per la qual s'instava a l'Ajuntament a comprometre's en el correcte ús i la promoció de la nostra llengua, aquesta senyalització continue sense ser modificada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
REGNE UNIT

Tsunami laborista i desfeta històrica conservadora

BARCELONA
Pere Garriga i Solà
Alcalde d’Arbúcies (Entesa per Arbúcies)

“Treballem amb molta transparència i coherència”

Arbúcies

Pengen una pancarta amb el lema ’No Surrender’ a la plaça d’Amer

AMER
POLÍTICA

Sánchez oferirà a ERC el consorci tributari que permet l’Estatut

barcelona
crisi migratòria

El PP demana desplegar l’exèrcit per frenar l'arribada d'immigrants

barcelona
Figueres

ERC vol que Junts reconegui les aportacions del govern anterior

Figueres

Blanes defineix els principals reptes en el Pla d’Actuació Municipal

BLANES
guerra a europa

Michel avisa Orbán que no pot dialogar amb Rússia en nom de la UE

barcelona

Paneque dona suport al Front Popular en un acte a la Catalunya del Nord

COTLLIURE