Política

Monocolor convergent

Marc Prat ho té tot de cara per revalidar i, fins i tot, ampliar la còmoda majoria absoluta que té, mentre que ICV-EUiA, ERC i el PSC intenten trobar alcaldable

Si es tenen en compte els resultats de les últimes eleccions municipals i al Parlament a Ribes de Freser i les dificultats de la resta de partits per poder trobar candidat i, en alguns casos, confeccionar la llista electoral, l'alcalde actual, Marc Prat (CiU), no només no tindrà cap problema per revalidar la majoria amb què governa, sinó que el mandat que començarà podria arribar a ser força monocolor. Encara més si es considera que Ribes perd dos regidors perquè no arriba, per setze veïns, als 2.000 habitants. D'onze, passarà a tenir-ne nou.

ERC, que havia estat una força de referència al consistori en mandats anteriors, té gent per poder confegir una llista, però li falta qui encapçali el nou projecte per Ribes. Sona el nom del portaveu, Joan Vilaplana. ICV-EUiA, per la seva banda, amb l'etern Pep Rosell com a referent indiscutible, també sosté que té llista, però Rosell, com en el mandat anterior, no vol anar-hi al capdavant. Sona el nom de la seva filla. Sigui com sigui, tots dos partits es presentaran. Per saber el nom dels candidats, això no obstant, s'haurà d'esperar a última hora.

S'havia especulat també amb el fet que Solidaritat per la Independència fes una llista a Ribes, perquè el seu coordinador comarcal, Quim Aragall, havia estat el cap de llista d'ERC al municipi en els comicis anteriors. Aragall va plegar a mig mandat.

L'Ajuntament de Ribes, doncs, afrontarà després de les eleccions una etapa marcada per la pèrdua de regidors i, per tant, amb més responsabilitats per compartir. L'etapa nova ve avalada per la tornada de la pau política al consistori, que només ha passat moments de confrontament polític, amb dimissions incloses, a causa de la polèmica de la plaça del Mercat: els uns la volien mantenir, tal com s'ha esdevingut, i els altres fer-hi un equipament.

LES CLAUS
La llei de barris.
Un cop aconseguits, el proper mandat serà el moment d'invertit els 2,2 milions d'euros per a la renovació del sector del poliesportiu.
El túnel de Toses.
S'ha fet el pas històric per tenir el projecte executiu de la variant de Ribes i el consistori nou haurà d'aconseguir que es faci.
La línia del tren.
És l'etern tema de reivindicació.
La consolidació de serveis.
Com ara la llar d'infants, la biblioteca, etc.
Les aliances.
Amb dos regidors menys, caldrà sumar esforços.
Marc Prat
CiU
És alcalde des del 2007 i abans havia estat regidor a l'equip de govern.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries