Política

ENCARNA SÁNCHEZ

CANDIDATA DEL PSC A BERGA

“CiU ha deixat perdre moltes coses”

La cap de llista del PSC retreu al govern de Berga la falta de voluntat per tirar endavant projectes com ara l'escola bressol o el nou institut

Vol millorar la gestió econòmica del consistori i donar a conèixer la ciutat

Regidora d'Educació en el mandat de Ramon Camps (2003-2007), pren el relleu de l'històric dirigent del PSC després de quatre anys a l'oposició, convençuda que pot recuperar l'alcaldia.

Com afronta el repte d'encapçalar la candidatura?

En Ramon Camps és difícil de substituir, però estaré acompanyada d'un equip molt preparat, jove, amb il·lusió i ganes de posar-se al servei de la ciutat.

Com valora el govern actual?

Ha viscut molt dels projectes que més o menys havíem lligat en la legislatura anterior i ha tingut sort de les inversions de la Generalitat i del pla de Zapatero. Gràcies a això s'han fet coses, però amb diners de fora. D'altra banda, ha deixat perdre moltes coses, com ara la subvenció per fer l'escola bressol i l'edifici del nou institut, que podria haver-se fet si s'hagués posat un terreny urbanitzat a disposició de la Generalitat. Una altra assignatura pendent és el deute grandíssim amb els proveïdors.

Què canviarà, si surt elegida?

Primer de tot s'ha de fer una auditoria, perquè tinc entès que en aquests moments el desfasament entre els ingressos i les despeses corrents és d'un milió anual i això no es pot mantenir.

En quins eixos centraran la campanya?

Volem millorar la gestió econòmica, ser transparents, dialogar i intentar canviar una mica la imatge de la ciutat. Ens hem d'obrir i fer que ens coneguin.

Han fet enquestes?

No, però crec que hi ha una mica de ganes de canvi, perquè la gent no està del tot satisfeta.

Què s'espera, el 22 de maig?

Les expectatives són de guanyar. Penso que podem aconseguir una majoria còmoda.

La llista serà molt renovada?

Sí, serà molt renovada i amb gent bastant més jove. Penso que serà positiu veure cares noves i també el fet que jo sigui una dona. Diria que és el primer cop que es presenta una dona amb possibilitats de guanyar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.