Política

El PSC vol mantenir el suport

Els socialistes van ser els únics que es van presentar a les eleccions municipals el 2007. CiU ha aconseguit ara presentar batalla i espera el canvi. Encapçalen les llistes dues dones.

Rosa Maria Escala, l'alcaldessa del PSC que fa costat al sector més catalanista, ho ha tingut fàcil durant aquest mandat. Fàcil perquè ha estat la representant de l'únic partit polític que es va presentar a les municipals el 2007. CiU, el seu rival, no va aconseguir cap candidatura sòlida i al final no es va poder presentar. Aquest cop, CiU ha fet els deures i presenta una candidatura. Els dos partits seran els únics que concorrin als comicis.

Al PSC, però, no hi haurà Escala al capdavant. Després de vuit anys, el partit ha escollit relleu en anunciar l'alcaldessa que marxava. Montserrat Albet, regidora del govern local des del 2008, es presenta amb un llista extensa de feina feta en què destaca la integració de la zona esportiva i escolar, la reordenació del sindicat i l'Era del Cafè, les actuacions al cementiri i les obres a la plaça de l'Església. La candidata explica que és una proposta electoral “adaptada a les necessitats dels veïns, a les necessitat socials i de promoció econòmica i el manteniment de la igualtat d'oportunitats”.

A CiU, el partit ha escollit l'empresària vilafranquina Marina Canales per fer front al PSC. “Tinc moltes ganes de treballar per aquest canvi. A Sant Cugat des de fa temps la gent viu resignada i amb pors. És bo que hi hagi debat polític i diferents maneres de veure i de fer pel poble”. Aquesta és la carta de presentació d'un equip que es presenta a les municipals esperonat pels darrers resultats al Parlament, on la federació va guanyar al poble. Si aquestes dades fan reflexionar la federació, n'hi ha d'altres que també fan reflexionar, però el PSC. En les eleccions del 2007, tot i presentar-se sols van obtenir 307 vots i feia quatre anys el PSC n'havia obtingut 301. Una dada que fa pensar en la fidelització del vot al poble. Malgrat saber-se guanyadors, els seus militants i simpatitzants van anar a votar com en una jornada normal, va votar el 62,70% del cens.

Montserrat Albet
PSC
És llicenciada en humanitats i diplomada en treball social. Té 24 anys d'experiència de treball i gestió a l'administració local.
Marina Canales
CiU
És llicenciada en empresarials i és empresària des de fa 14 anys a Vilafranca del Penedès. Diu que es presenta per oferir un canvi als ciutadans.
LES CLAUS
La tranquil·litat al poble.
El govern local diu que al poble s'hi viu molt bé, amb seguretat, i ha fet una política d'inversions i actuacions molt activa. Els veïns no han percebut cap conflicte polític destacable però el cert és que el PSC ha estat l'únic partit amb representació a l'Ajuntament i ha tingut les mans lliures.
Els aires de canvi.
El 2003, el context polític de llavors va contribuir a fer un tomb a la política local que va fer fora la convergent Montserrat Marrugat de l'alcaldia. Ara el cicle polític ha canviat. En les darreres eleccions al Parlament, CiU va obtenir el 56,90% de vots. La nova candidata del PSC diu que són dinàmiques diferents. La dinàmica de presentar candidates al poble es manté pel que fa als dos partits.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona