Política

ANDREU FRANCISCO

CANDIDAT D'ERC A L'ALCALDIA D'ALELLA

“No hem perdut la il·lusió de treballar”

gestió L'alcalde defensa la tasca de control de l'economia local, “que permet afrontar el proper mandat amb tranquil·litat”

Facilitarà fibra òptica i farà un aparcament

Jove i expert
Tot i la seva joventut, aquest serà el tercer cop que encapçala la llista d'ERC a Alella, on ha estat alcalde els darrers vuit anys. També és el màxim representant del partit al Maresme i vicepresident segon del consell comarcal.

Vuit anys en el govern li han restat il·lusió?

Continuo tenint-ne molta, perquè si no, no em tornaria a presentar. Hi ha molts projectes que hem iniciat durant aquest darrer mandat i que s'han de materialitzar en els propers quatre anys.

Com definiria la seva tasca de govern en aquest mandat?

Ens ha permès materialitzar bona part de la feina del primer mandat. S'ha fet una millora en equipaments i serveis com ara el complex esportiu i la piscina, passant pels habitatges públics de lloguer de Cal Doctor, l'escola de la Serreta i l'ampliació de l'escola Fabra. I això, mantenint una bona situació econòmica.

Cobraran els diners de l'escola de la Serreta segons els terminis establerts?

Estem pendents de cobrar aquesta setmana el mig milió d'euros pendents del 2010. Esperem que la Generalitat pugui complir aquest any la segona part del compromís. Si no pot ser, la situació econòmica de l'Ajuntament permetrà assumir aquest endarreriment. El que està clar és que sense aquesta decisió no tindríem ara l'escola.

La gestió econòmica serà clau en el proper mandat?

Evidentment tindrà importància, però la gestió dels darrers vuit anys ens permet encarar el futur amb propostes que milloraran la qualitat dels equipaments i els serveis. S'haurà de tenir cura que no es produeixin desequilibris. Fins ara s'ha fet tot amb recursos propis i sense recórrer a l'endeutament.

De quin projecte se sent especialment orgullós i quin hauria fet diferent?

De l'ampliació de l'escola, n'estem molt contents, però també de l'aprovació inicial del POUM. D'altra banda, em sap greu no haver trobat una sortida per a la Torre del Governador.

Quines propostes tenen en el programa?

El proper mandat passa per consolidar el model de poble i que el POUM acabi tenint la seva aprovació definitiva. A més, farem el casal, obrirem una xarxa de fibra òptica per al consum privat i volem fer un aparcament soterrat a Can Calderó. Optarem per models de partenariat públic-privat, que serà la manera de desenvolupar projectes durant aquest mandat.

El futur del consorci de la DO també depèn dels resultats de les eleccions?

Sí, perquè és una qüestió de tenir clar un model de territori i una aposta per la dinamització cultural i econòmica. Cal que sigui aquesta voluntat. Sense aquesta voluntat es pot posar en crisi la feina feta i deixar perdre una oportunitat important. Esperem que el consorci vagi més enllà de sigles i persones i es consolidi durant el proper mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.