Política

Evacuen per unes hores tots els treballadors de Fukushima per l'alt risc de radiació

Els últims 50 treballadors que intenten aturar el desastre tornen a la planta després d'abandonar-la temporalment per la perillositat de les fugues radioactives

El govern reconeix que l'estructura que protegeix el reactor 3 pot estar danyada

L'Agència de Seguretat Nuclear del Japó ha evacuat aquesta matinada durant unes hores la cinquantena de treballadors que quedaven a la planta de Fukushima després que augmentessin de forma sobtada els nivells de radiació. Les autoritats nipones creuen que les emissions poden procedir dels reactors números 2 i 3 de la planta. El reactor número 4 ha patit aquest dimecres un incendi i del reactor número 3 ha començat a sortir vapor.

Els treballadors han tornat després d'unes hores, quan els nivells de radioactivitat han baixat.

A primera hora d'aquest dimecres, el nivell de ionització ha arribat a superar breument a la planta els 10 mil·lisievert a l'hora. L'alt nivell de radiació ha obligat els treballadors a detenir les tasques de refrigeració dels reactors. No obstant, el portaveu del govern japonès, Yukio Edano, ha anunciat que el govern ha autoritzat elevar a 250 mil·lisievert el límit per als treballadors de Fukushima per la situació d'emergència nuclear per la crisi nuclear. La mesura, aprovada pels ministeris de Sanitat i Treball, permetrà als operaris tornar a les tasques com la refrigeració dels reactors avariats, encara que no se sap si això suposarà un impacte sobre la seva salut.

Edano ha reconegut que part de l'estructura que protegeix el reactor número 3 pot haver quedat danyada i pot estar emetent un alt nivell de radiació. D'aquest reactor han sortit aquest matí columnes de fum blanc, que, segons Edano, és vapor procedent de la piscina on s'emmagatzemen barres de combustible atòmic ja utilitzades.

L'empresa operadora de la central, Tokyo Electric Power (TEPCO), ha fet públiques unes imatges de l'edifici del reactor número 4 en què es veu que una gran porció de la paret exterior ha caigut. En el quart pis hi ha un forat de vuit metres de diàmetre i es pot veure l'interior a través de l'esvoranc, causat dimarts per un altre foc.

Les autoritats també han informat que les barres de combustible atòmic dels reactors 1 i 2 han quedat parcialment o totalment danyades per la situació creada a la planta després del terratrèmol del dia 11. A més, continua baixant el nivell de l'aigua al reactor 5, apagat igual que el 6 però que també té problemes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Antimonàrquics recorden a la FPdGi i la Casa Reial el dret de protesta

LLORET DE MAR
estat francès

Triomf independentista a Nova Caledònia

barcelona
parlament europeu

La nova aliança d’Orbán reuneix els suports per constituir-se com a grup

barcelona
política

Illa vol resoldre el problema de l’habitatge amb ERC i els comuns

barcelona
política

“Fem el camí més curt”: Llach presenta al Canet Rock la samarreta de la Diada

barcelona
estat francès

La participació al migdia a les legislatives és del 26,63%, la més alta des del 1981

barcelona
Memòria democràtica

Reparació jurídica a 21 represaliats pel franquisme al Penedès

Barcelona
estat francès

En marxa la segona volta de les legislatives franceses

barcelona
política

Junts, ERC, Òmnium i l’ANC es reuneixen a Waterloo per l’amnistia

barcelona