Política

El govern espanyol revisarà la seguretat de totes les centrals nuclears

El ministre d'Indústria deixa clar que les centrals de l'Estat són “segures” i les mesures que s'adopten són per “garantir” aquesta seguretat

El govern espanyol demana al CSN estudis sísmics complementaris i sobre riscos d'inundació, començant per la central de Cofrents

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha expressat aquest dimecres el seu suport amb el poble japonès per la tragèdia que està vivint primer amb le terratrèmol de divendres passat, el posterior tsunami i amb la crisi nuclear que pateix en aquests moments.

En aquest sentit, Zapatero ha anunciat que es revisaran els sistemes de seguretat de totes les centrals nuclears de l'Estat per aplicar les “lliçons” dels incidents del Japó després del terratrèmol.

Pocs minuts abans i en la seva compareixença al Congrés, el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián ha volgut deixar clar que les centrals de l'Estat són “segures” i les mesures que s'adopten són per “garantir” aquesta seguretat.

Pel govern espanyol la seguretat de l'energia nuclear és “abans i després” de l'accident del Japó “una prioritat absoluta” i se seguirà treballant perquè cap d'aquests centres suposi un “perill” per als ciutadans de l'Estat.

El ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, ha anunciat que, en línia amb el debatut aquest dimarts pels països de la UE, ha sol·licitat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) una revisió dels sistemes de seguretat de totes les centrals nuclears, després dels esdeveniments succeïts a Japó.

En concret, Sebastián ha demanat al CSN estudis sísmics complementaris així com estudis sobre els riscos d'inundació i ha assenyalat que, dins en el marc d'aquestes anàlisis complementàries, consideri prioritari el de la central de Cofrents, situada a València.

La central de Cofrents, de 27 anys d'antiguitat, acaba de rebre l'informe favorable del CSN per seguir operant condicionat el compliment de determinades condicions relatives a la seguretat.

En funció de l'informe favorable del CSN, el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç va concedir una pròrroga de funcionament de deu anys el passat 10 de març, el dia abans del terratrèmol de Japó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
regne unit

Els laboristes escombren els conservadors amb una aclaparadora majoria, segons els sondejos

barcelona

Pengen una pancarta amb el lema ’No Surrender’ a la plaça d’Amer

AMER
POLÍTICA

Sánchez oferirà a ERC el consorci tributari que permet l’Estatut

barcelona
crisi migratòria

El PP demana desplegar l’exèrcit per frenar l'arribada d'immigrants

barcelona
Figueres

ERC vol que Junts reconegui les aportacions del govern anterior

Figueres

Blanes defineix els principals reptes en el Pla d’Actuació Municipal

BLANES
guerra a europa

Michel avisa Orbán que no pot dialogar amb Rússia en nom de la UE

barcelona

Paneque dona suport al Front Popular en un acte a la Catalunya del Nord

COTLLIURE
PRÒXIM ORIENT

La UE reprèn Israel després de la confiscació de terres palestines a la Vall del Jordà

barcelona