Política

MANEL ESCOBAR

ALCALDABLE PER PP A ROSES

“Som un partit a tenir en compte”

La immigració és un tema destacat perquè asseguren que no volen nouvinguts incívics al poble

Congelaran impostos i taxes

És afiliat al PP des del 1989. La primera vegada que va anar a una llista va ser el 1991. És regidor des del 1999. Ha estat vuit anys a l'oposició i en aquests quatre anys ha governat amb el PSC, el GIR i Iniciativa. És el primer cop que és candidat i en les últimes eleccions anava de número dos darrere de Artur Fonalleras, que va morir a mig mandat.

El Partit Popular presenta en aquestes eleccions una llista “renovada” amb “persones molt vàlides i amb ganes de treballar pel poble”. De número dos presenta Ángel Tarrero.

Quins són els punts principals del seu programa?

La immigració és un dels temes destacats del nostre programa. Serà exactament el mateix programa que portava el PP de Catalunya per les autonòmiques en matèria d'immigració. Vull aclarir que nosaltres no considerem que la immigració sigui un problema. No ho és la gent que es vol instal·lar a Roses a guanyar-se la vida i a viure cívicament, en canvi sí que ho és qui vingui a fer actes que no són cívics. Ara a Roses hi comença a haver incivisme. Això no ho afirmen els polítics, sinó que són dades que surten de les estadístiques policials, que afirmen que de cada deu detinguts, vuit són immigrants. Aquestes dades són catalanes però es poden extrapolar a Roses. Estem en un moment difícil. A Roses tenim 1.700 aturats. No podem permetre incivisme.

I en matèria econòmica?

Continuarem exactament igual com hem fet fins ara. La contenció de la despesa és molt important. També ho és la congelació total d'impostos i taxes. Pel que fa a matèria de joventut, s'han de crear zones lúdiques perquè a Roses tothom ha fet moltes promeses, però ningú ha fet res i en el tema cultural és important la promoció del que és el patrimoni rosinc.

La zona industrial de la carretera de Vilajuïga està per desenvolupar i a més ara hi ha una sentència que diu que s'ha de traslladar. Què s'ha de fer?

És impresentable que en l'època que estem encara no tinguem zona industrial i ara mateix no podem comercialitzar absolutament res, ja que fa aproximadament un mes el Tribunal Superior de Justícia ho va aturar. Els ecologistes, ara que la zona industrial ja estava acabada i rematada, diuen que hi ha un corredor biològic que passa pel mig de la zona industrial. Ara que ja hi havia dos o tres empreses interessades a instal·lar-s'hi. Nosaltres respectem el medi ambient però el creixement d'un municipi no depèn del medi ambient sinó de la iniciativa empresarial. En aquest moment Roses està tancada.

El tema de l'aparcament soterrani és una qüestió polèmica al poble perquè alguns partits polítics no es posen d'acord en el lloc on s'ha de fer.

Evidentment que volem un pàrquing i l'Ajuntament hi col·laborarà fins on els números ens deixin, però l'aparcament no ha de ser a cost del ciutadà de Roses. El ciutadà de Roses ha de tenir aparcament lliure i sense pagar de l'1 de gener al 31 de desembre. Si hem de crear una zona verda com s'ha fet a Barcelona, per exemple, per diferenciar el ciutadà amb el visitant, la fem. I la ubicació ideal crec que és la plaça Catalunya.

Aconseguirà més representativitat en aquestes eleccions?

Sí, ho penso. El PP de Roses es presenta a questes eleccions no per ser un complement d'un equip de govern, sinó per ser un partit a tenir en compte per la governabilitat del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CARLES RUIZ
Alcalde de Viladecans

“Viladecans té el repte de ser neutra en emissions el 2030”

Viladecans
BÀRBARA LLIGADAS
Cap de l'oposició de Viladecans

“Volem una ciutat equitativa, republicana i sostenible”

Viladecans

La guerra de les mares d’Israel

Beirut

Encavalcant eleccions

Barcelona
GUERRA A EUROPA

Onze morts i desenes de ferits en nous atacs russos al nord-est d’Ucraïna

BARCELONA
ESTAT ESPANYOL

Albares exigeix a Milei que retiri l’acusació de “corrupta” a la dona de Sánchez

BARCELONA
política

El vot exterior del 12-M no aixeca el cap

barcelona
política

Els comuns demanen “flexibilitat” per a un acord però no afluixen en el Hard-Rock

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Dirigents ultres d’Europa i Amèrica segellen la seva “germandat” a Madrid

BARCELONA