Política

CiU vol mantenir l'hegemonia a les Cabanyes

L'alcalde, Francesc Olivella, es torna a presentar per CiU; al PSC renoven candidat

Les Cabanyes, el petit poble de 970 habitants que hi ha a tocar de Vilafranca del Penedès fa 16 anys que és governat per CiU i sembla, pels darrers resultats electorals, que el costat de la balança es mantindrà. El candidat de CiU, l'alcalde Francesc Olivella –que es va estrenar de candidat el 2007 després de substituir Joan Saumell– es presenta a les municipals amb avantatge. Es presenta amb un llistat de feina feta: la nova rotonda a l'entrada del poble, la nova escola, l'ampliació de la llar d'infants, l'ampliació del cementiri, els nous vestidors del camp de futbol, el projecte Viure al poble i la xarxa Wi-Fi municipal que ha estat pionera a la comarca, i amb els vents convergents a favor. Per si de cas apunta que en el proper mandat, si repeteix d'alcalde, treballarà perquè es posi gespa artificial al camp de futbol, es construeixin habitatges de protecció oficial i es posin les bases de la piscina municipal, un projecte a llarg termini.

El PSC-PM, presenta Ernest Gallart com a cap de llista. Gallart, que ja havia estat regidor a l'oposició, apunta que malgrat que s'hagin fet actuacions ha trobat a faltar “una millor gestió”, perquè hi ha hagut desviacions pressupostàries i, entre els projectes que preveu el seu partit al poble, destaca la implantació de la fibra òptica, la gespa artificial al camp de futbol i la preparació del terreny per la piscina ”mancomunada”, l'ampliació de la zona esportiva, la creació de polítiques d'oportunitats per emprenedors i la garantia del model d'igualtat social i de sostenibilitat. Els altres partits fan pinya i no presenten candidatura al poble, conscients de la bipolaritat que s'hi viu i les tendències dels darrers anys.

LES CLAUS
La implantació de CiU al poble.
La federació nacionalista fa uns 16 anys que és al govern local i confia mantenir el suport dels veïns dels darrers anys. En els comicis electorals del 2003 va obtenir 253 vots i el 2007 va augmentar fins als 327. El PSC va obtenir, el 2003, 116 vots i quatre anys més tard en va obtenir 148.
Les cares noves del PSC.
El PSC-PM ha confiat en Gallart, una cara coneguda a l'Ajuntament, ja que va ser regidor a l'oposició quan governava Joan Saumell, per encapçalar una llista que el 2007 es presentava amb Montserrat Vallès al capdavant. Està confiat a canviar les dinàmiques.
Francesc Olivella
CiU
Repeteix com alcaldable
Ernest Gallart
PSC
Va ser regidor; s'hi estrena


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona