Política

VIMBODÍ I POBLET

CiU fitxa el socialista Lluís Grau com a cap de llista

L'alcalde independent fins ara adscrit al PSC havia renunciat a presentar-se, però ha reconsiderat la reelecció per compartir el projecte de futur al municipi amb el nou diputat convergent Joan Güell

L'alcalde de Vimbodí i Poblet, Lluís Grau (Junts per Vimbodí i Poblet-Progrés Municipal), adscrit al PSC, ha fitxat per CiU després d'haver expressat la seva voluntat de no tornar-se a presentar a l'alcaldia. Segons ha indicat, els motius que l'han portat a considerar la seva reelecció sota les sigles de CiU han estat, d'una banda, que la gent del poble l'ha esperonat perquè s'hi tornés a presentar i, de l'altra, que veu que “al capdavant de CiU a Vimbodí i Poblet hi havia una persona jove, molt vàlida, com és el Joan Güell, amb ganes de treballar per al poble”.

Des de Convergència justifiquen els canvis adoptats, en relació amb l'anunci de la candidatura de Joan Güell com a alcaldable de CiU al municipi, “a esdeveniments recents que, afegits a noves circumstàncies, han propiciat el sorgiment d'una llista unitària més enllà de les sigles del partit”.

Per la seva banda, l'alcalde, Lluís Grau, ha confessat que li ha costat molt decidir-se, entre altres coses “perquè semblava que fes un lleig al partit socialista”; tot i això, assegura: “En realitat no ha estat així, ja que m'hi he sentit molt a gust durant aquests quatre anys”, i hi afegeix: “Si aleshores va ser el PSC el que em va venir a buscar, ara han estat els de CiU, i s'ha arribat amb tots dos a acords que he cregut oportuns”. La seva reelecció també ha estat un tema que ha rumiat molt: “Des del primer dia el nostre compromís va ser per quatre anys”, però ha valorat el fet de poder tirar endavant els grans projectes de poble a punt d'executar-se.

L'alcalde dels Guiamets potser també fitxarà per CiU

L'alcalde socialista dels Guiamets, Francesc Rubio, podria passar també a les files de Convergència i Unió. A través de diverses fonts citades pel Diari del Priorat, la publicació deixava entreveure que l'alcalde del municipi des del 1995 podria aspirar a la reelecció formant part de la llista convergent. En declaracions a aquell rotatiu, el mateix alcalde no ha confirmat ni desmentit la notícia, assenyalant que està treballant en l'elaboració de la seva llista. Cal recordar que, després de les eleccions del 2007, socialistes i convergents van pactar al Priorat repartir-se la presidència del Consell Comarcal i l'alcaldia de la capital, Falset.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona