Política

No tots a l'una

Fracassat l'intent d'una llista unitària amb CiU i els independents, ara el nou consistori haurà de treballar de valent per enllestir el nou centre d'interpretació de la natura

Planoles ha d'afrontar les eleccions municipals com un procés de catarsi. Després d'un any i mig de l'actual mandat, l'aleshores alcalde de CiU, José Antonio Fernández, va dimitir per unes presumptes irregularitats comptables que van acabar amb ell als tribunals. El va substituir Eva Salmerón, l'actual alcaldessa, qui amb la col·laboració de l'oposició ha sabut reconduir la situació. El nou Ajuntament, però, haurà de consolidar aquesta feina i gestionar els pocs recursos que té per mantenir els serveis i per tirar endavant els projectes en cartera o en execució com el nou centre de natura, que s'ha de convertir en un motor econòmic per al municipi.

A Planoles, hi ha hagut moviments electorals importants. I és que ha fracassat l'intent de formar una llista unitària sota sigles independents amb Eva Salmerón com a cap. Aquesta llista havia d'aglutinar regidors de CiU i dels Independents per Planoles-AM, que computen per ERC i ara tenen Roger Peñarroya al capdavant, que seria el dos d'aquesta llista. CiU, però, ha volgut mantenir les sigles i Salmerón ha decidit no presentar-se per ningú.


Entremig d'aquest panorama, Lluís Rodríguez, que ha estat alcalde convergent en altres mandats, s'ha autodescartat. La federació ha optat aleshores per Pura Bover, tot i que la direcció ripollesa del partit no ha volgut dir res al respecte. La llista, doncs, serà molt renovada.

Per la seva banda, els Independents per Planoles concorren als comicis municipal amb l'oposició constructiva feta durant el mandat que ara acaba i estan acabant de lligar serrells per determinar el candidat entre Roger Peñarroya o la dos de la llista actual i també regidora Berta Ajenjo. Tot apunta, però, que serà el primer el cap de llista.

Pura Bover
CIU
És la directora de l'alberg de la Generalitat a Planoles.
Roger Peñarroya
INDEPENDENTS PER PLANOLES
L'actual mandat l'ha afermat i és dels joves polítics amb projecció.
LES CLAUS
El centre d'interpretació de la natura.
És un equipament clau, ara en execució per fases, per al futur del municipi. Està dedicat a la interpretació de l'entorn del poble i sobretot al trencalòs.
L'ajuntament.
La rehabilitació ha quedat pendent d'execució perquè s'han destinat els diners a la reforma del centre cívic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ
política

Aragonès demana que “cap vot catalanista” vagi al PSC i es conjura perquè no governi

barcelona

Orriols participa de la retirada del cartell de festa censurat del balcó de l’Ajuntament

RIPOLL

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Netanyahu manté els plans a Gaza i respon a Biden que “si hem d’estar sols, estarem sols”

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA

Cañigueral destaca que l’índex d’atur és el més baix en 15 anys

riudellots de la selva
Guerra a Gaza

Desenes de milers de persones fugen de Rafah enmig de bombardejos

Barcelona