Política

Un poble dividit en dues meitats

En tota la legislatura hi ha hagut acusacions, anades al jutjat, enderrocs i acusacions constants entre l'equip de govern adscrit a ERC i els dos regidors de CiU

La política municipal de Susqueda ho és tot menys tranquil·la. En aquesta població de 118 habitants, segons el cens del 2010, i que per tant les eleccions municipals es fan amb llistes obertes, hi ha tres regidors de Junts per Susqueda, adscrits a la marca blanca d'ERC, AM, que són al capdavant del govern, mentre que a l'oposició hi ha dos regidors de CiU, malgrat que a principi de la legislatura només n'hi havia un, però la dimissió d'un regidor de Junts per Susqueda va fer pujar un altre de CiU. Mentrestant, les picabaralles entre el regidor de CiU, Oriol Ortín i el govern que presideix Joan Mercader han traspassat els límits de la política i han arribat en l'àmbit personal. A final del 2009, Ortín va denunciar que l'Ajuntament li negava informació sobre propietats de membres del govern. Mig any més tard un jutjat va obligar el govern a entregar la documentació que demanava l'oposició. Entremig, Ortín va ser multat per haver omplert, suposadament, la piscina de casa seva amb aigua de la xarxa, quan estava vigent el decret de sequera. L'estiu del 2009 va haver de tancar la seva casa de turisme legal, segons ell, per l'assetjament del govern.

LES CLAUS
Divisió.
Tothom està d'acord a Susqueda que la principal divisió a la petita població es produeix entre la gent del poble de tota la vida i els qui hi han anat a viure des de Barcelona.
Urbanització.
Les picabaralles podrien venir arran de l'equip de govern anterior al 2007, encapçalat per CiU, que pretenia urbanitzar la zona del veïnat del Coll, a la qual cosa s'oposa l'actual equip de govern.
Agressions.
La regidora de JpS, Eva Viñolas, va acusar Ortín d'haver-li punxat les rodes del cotxe. Ortín, va acusar el marit de Viñolas d'haver tapat els rètols del seu negoci.
Joan Mercader
Junts per Susqueda -AM
Presideix un equip monocolor i està considerat el representant de la gent del poble de tota la vida. El regidor de CiU, Ortín, l'acusa d'haver-lo encanonat.
Oriol Ortín
CiU
En alguna ocasió, havia denunciat que havia hagut d'anar als plens amb guardaespatlles i que tenia por, perquè les divergències eren d'àmbit personal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.