Política

EMILI MUÑOZ

CANDIDAT DE GENT PEL PROGRÉS DE TIANA

“L'educació és l'èxit del mandat”

L'actual alcalde es mostra satisfet amb la feina feta, sobretot en l'àmbit educatiu

Diu que el futur govern sortirà del “diàleg franc”

És la quarta vegada que Emili Muñoz es presenta com a cap de llista de Gent a l'Ajuntament de Tiana i ara ho fa des de l'alcaldia. Aquest professor de secundària, casat i pare de dos fills, es va convertir en batlle el juny del 2007, gràcies a un pacte de govern amb CiU. L'alcaldable creu que el seu grup pot millorar resultats.

Q

uina nota posaria al seu govern?

Un notable. Governar per primera vegada fa que cometis errors de càlcul, però en conjunt estem satisfets.

Quins han estat els errors?

En allò que depèn d'altres administracions. El gran fracàs de l'entitat metropolitana, que va entrar en dèficit, va fer que algunes de les nostres peticions no es puguessin assolir. Tampoc no ens n'hem sortit, amb la idea de fer més pistes poliesportives.

Com ha estat la relació amb CiU?

Excel·lent. Això demostra que dos col·lectius que en temes ideològics estan distants poden concretar l'acció de govern. Ni Gent ha pogut desenvolupar el 100% del seu programa, ni CiU la seva filosofia, però ningú s'ha mogut dels compromisos presos.

Ha viscut alguna contradicció?

Greu, no. Només en un tema sobrevingut vam haver de fer un gran esforç de diàleg.

En quin tema?

Com respondre a la situació de la crisi i la hisenda local, però, vist que l'any 2010 el tanquem amb superàvit i que el del 2011 és un pressupost que només depèn de l'1'5% dels ingressos de la construcció, podríem dir que el resultat és un èxit moderat.

De quin projecte del mandat se sent més orgullós?

Tiana té ara més oportunitats educatives. La nova escola Lola Anglada, per exemple. La inversió ha estat de la Generalitat, però la gran gestió ha estat d'aquest govern. També el projecte de l'institut, l'augment de 82 a 120 places de l'escola bressol, l'escola de música i dansa i l'increment de l'oferta de l'escola d'adults. M'ha produït una gran satisfacció política i personal.

I què se n'ha fet, de la famosa comissió de mitjans de comunicació?

Està en stand-by, perquè s'ha d'aprovar per la majoria de dos terços. Està obstruïda per l'oposició.

Per què vol continuar governant?

Per continuar fent un poble viu, que sigui actiu i ecològic. Aquesta serà la línea de treball. I ho farem des de la proximitat, perquè som un grup localista que no depèn de cap partit exterior.

Què passarà el 22 de maig?

Tenint en compte la situació política, es preveu la presència de cinc grups a l'Ajuntament. Cap s'aproparà a la majoria absoluta, cosa que té un aspecte positiu, que és saber utilitzar el diàleg.

Es repetirà el pacte del 2007?

Per l'experiència, es podria repetir. És positiva, però no determinant. Estem oberts a tot, i volem fer-ho amb un diàleg franc.

Quins resultats serien satisfactoris per Gent?

Mantenir els quatre regidors seria molt satisfactori i cinc, tot un èxit. A nosaltres no ens vindran líders polítics durant la campanya, així que, aixecar el vot seria positiu. Crec que tenim l'opció de millorar.

A qui no faria alcalde?

La clau la tindran tres grups: Gent, CiU i el PSC, i està en el diàleg i en la proximitat dels grups, dels quals sortirà el repartiment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.