Política

Josep Monràs

Candidat del PSC a Mollet del Vallès

“El balanç, tot i la crisi, és extraordinari”

L'alcalde assegura que ha complert els seus compromisos, malgrat la crisi econòmica

Valora positivament l'acord amb CiU, però no es pronuncia sobre la possibilitat de repetir-lo

És alcalde de Mollet del Vallès des del 2004, quan va rellevar l'exconsellera Montserrat Tura, i confia a revalidar l'àmplia majoria que va aconseguir el 2007. Josep Monràs va ser escollit candidat pel PSC amb un ampli suport de la militància. Governa amb el suport de CiU tot i la majoria absoluta.

Torna a presentar-s'hi. Què el motiva a continuar?

Em trobo amb l'energia, la força i l'optimisme suficients i amb la il·lusió necessària per tal d'encapçalar la llista pel meu partit. A més, el fet de tenir el seu suport em dobla les forces per continuar el projecte de ciutat i transformar l'estat del benestar dels ciutadans.

Tot i tenir la majoria absoluta governa amb CiU.

Hi ha un acord amb CiU que ve del 2003, quan l'alcaldessa era Montserrat Tura. Va ser un pacte per Mollet, així que, tot i tenir una amplíssima majoria absoluta, vaig oferir, amb condicions molt diferents, que CiU pogués continuar en el govern. També vaig oferir a ICV que pogués participar en alguns organismes del mateix govern. Va ser ICV la que ho va rebutjar. Vam demostrar una gran generositat amb les altres formacions, tot i tenir 15 regidors de 25. Vaig demostrar que el resultat no m'havia ofuscat la fortalesa que la ciutadania m'havia donat. Vaig oferir col·laboració a unes forces perquè ja havien donat suport al govern, i a les altres perquè creia que podien enriquir el projecte. En tot cas, no poden dir que no hi va haver aquest oferiment.

Com qualificaria el pacte?

És un balanç positiu. El projecte que s'ha tirat endavant és el socialista, i qui intenti dir una altra cosa falta a la veritat. Tot i això, el projecte del PSC és obert, ja que ha intentat sumar.

El repetiria?

El 23 (de maig) en parlarem.

Quin balanç fa de l'obra feta?

Crec que és un balanç extraordinari. Hem pogut tirar endavant el projecte pel qual ens vam presentar a la ciutat fa quatre anys: l'hospital. CiU no hi creia, però la insistència de l'alcalde i la col·laboració de la Generalitat han fet que en vuit anys s'hagi culminat el projecte de l'hospital, que dóna servei a una població potencial de 100.000 a 150.000 persones. Ara estem molt preocupats per la retallada en sanitat que ha anunciat la Generalitat. A més, hi ha la construcció dels nous jutjats, que ara també ha parat el govern; la transformació radical del barri de la Plana-Lledó, amb l'ajut de la llei de barris, i estem fent un gran parc, on hi havia un descampat, de 30.000 metres quadrats. I, finalment, un centre per a la gent gran, amb un nou concepte, ja que hi fan des d'informàtica fins a rehabilitació. Un altre acord és el pacte a què vam arribar amb el Ministeri de Foment i la Generalitat perquè, quan es desdobli la via del tren, aquesta sigui subterrània a l'altura de Mollet. És un acord històric i molts, com ara CiU, ens van titllar de somiatruites.

I els projectes pendents?

S'han de rehabilitar dues masies al centre del poble. En aquest sentit, cal destacar que ja tenim el projecte executiu i que una de les masies ha de ser un centre de documentació històrica de la ciutat on també s'ha de situar el Centre d'Estudis per la Democràcia que ha de portar el nom de Jordi Soler Tura, ja que aquest molletà il·lustre ens va deixar tot el seu arxiu. A més, hem de construir la nova biblioteca. També estem acabant la nova comissaria de la policia local i, en aquestes instal·lacions, s'hi construirà el tercer ambulatori. Si revisem el meu contracte amb els ciutadans, podem dir que hem complert.

Quin paper ha de tenir Mollet del Vallès?

Ja exerceix en els àmbits econòmic i social com a ciutat de referència del Baix Vallès, encara que és un lideratge compartit amb els altres municipis. És un acord per treballar plegats per aquest àmbit territorial. Ja hem començat a treballar amb aquesta cohesió del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.