Política

Enric Bagué

CAp de llista de CiU

“Cassà ha perdut pistonada”

Critica la pressió fiscal que troba injustificable

Diu que un alcalde ha de tenir visió estratègica, de futur

ANIMAT
El nou cap de llista de CiU és un polític experimentat. Va estar dotze anys al govern i va arribar a la vicepresidència del Consell Comarcal del Gironès. Mestre de professió, torna a la política amb molts ànims. Apunta que si arriba a ser alcalde serà el primer del poble educat en una escola pública.

Enric Bagué torna a la lluita electoral després de viure uns anys retirat de la política de primera línia. Ara torna amb ànims renovats, disposat a conquistar l'alcaldia.

Després de tants anys de fer política i d'estar-ne apartat com és que assumeix aquest repte?

En aquests moments personalment estic molt bé, molt motivat. Em va agradar molt que CiU de Cassà m'ho proposés després d'aquest parèntesi de quatre anys. I, a més, tinc el sentiment compartit que Cassà necessita un canvi.

Què està fallant?

La pressió fiscal que hi ha a Cassà és molt alta i s'aplica, a més, amb falta de sensibilitat. Tenim uns 600 aturats i això no pot ser.

Diuen que hi havia altres persones que aspiraven al seu càrrec, però que ningú no el va voler...

L'assemblea de CiU va començar a buscar persones quan es va decidir que Antoni Baulida seria delegat de Cultura i es van plantejar diversos noms, entre ells el meu.

És un candidat de consens?

Crec que sí. Em porto bé amb tothom, dins i fora del meu partit.

L'actiu més important que aporta és la llarga experiència de govern amb Dausà?

Un dels actius és aquest: haver estat amb Dausà i amb Baulida, dos alcaldes que tenien una perspectiva de futur molt important, cosa que és vital per a un alcalde.

Un govern de Bagué seria una continuació del de Baulida?

Un govern s'ha d'adaptar a les circumstàncies. Tinc molt clar que Cassà era reconegut com un poble equilibrat socialment i econòmicament potent i avui això falta. La clau és econòmica. Altres pobles han avançat més que nosaltres.

Fins a quin punt es pot lluitar contra la crisi des de l'Ajuntament?

L'Ajuntament ha de facilitar al màxim les idees creatives si compleixen la normativa. S'ha de desenvolupar el polígon i hem de fer veure a la gent que es pot créixer, per exemple, en l'àmbit comercial.

Cassà ha perdut pistonada?

N'ha perdut els darrers anys. Falta il·lusió, hem perdut el sentiment de defensar Cassà. Hi ha desencís i no tot és culpa de l'Ajuntament.

Veu difícil recuperar l'alcaldia?

Seria bo pel poble que CiU recuperés l'alcaldia.

És possible un pacte amb ERC?

No m'ho he plantejat. Quan governava tenia bona relació amb l'oposició, i he governat amb coalició amb ERC en el Consell Comarcal. Totes les opcions són vàlides.

Demana seny a CiU, què vol dir?

Aquests propers quatre anys cal fer un gran acord amb tothom; no s'han de fer grans aventures. És il·lògic fer grans infraestructures quan s'han deixat coses de banda.

Què s'ha de fer amb la planta de biomassa?

La idea és bona. Cal cercar el consens de tots els partits i parlar amb les persones que porten el projecte. La zona és rústica i s'ha de convertir en urbana o no es pot fer. No hauríem d'haver arribat fins a aquest punt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.