Política

Jordi San José

Candidat d'ICV a Sant Feliu de Llobregat

“Hi pot haver una porta oberta per a ICV”

Expectatives ·

Espera recuperar l'alcaldia després de vuit anys a l'oposició,i es mostra obert a pactar

Si guanyen anul·laran els planejaments urbanístics de Mas Lluí i també de l'espai que es guanyarà amb el soterrament

Jordi San José es mostra optimista. Creu que ICV té possibilitats de tornar a l'alcaldia de Sant Feliu després de vuit anys.

Com valora els últims quatre anys de govern socialista?

En aquest mandat, ja el primer any l'exalcalde Juan Antonio Vázquez va anunciar la seva voluntat de plegar. Això ha marcat molt un mandat en què s'ha tancat molt en ell mateix, ha estat poc present en la vida de la ciutat i poc predisposat al diàleg. També hi ha hagut un conjunt de decisions polèmiques que han provocat dificultats de relació entre l'equip de govern i la ciutadania.

El canvi de candidat al PSC els ha beneficiat?

En general, hi ha un escenari més favorable per a nosaltres després de la renúncia de Juan Antonio Vázquez, del PSC, i del canvi de candidat a CiU, que ha suposat la marxa de Josep Lluís Fernández Burgui. Hi pot haver una porta oberta per a ICV. En el cas concret de Lourdes Borrell, trobem una persona encara poc coneguda, però que suposa un canvi en positiu respecte a Vázquez. Sap escoltar, però té poca experiència política.

Esperen recuperar l'alcaldia vuit anys després d'haver-la perdut?

A Sant Feliu hi ha una enquesta feta per l'Ajuntament l'any 2010 que dóna com a guanyadors ICV. Dubto que tinguem majoria absoluta, però si finalment es compleix la predicció de l'enquesta podríem fer govern amb el PSC i CiU. Haurem de fer una cosa: trucar a la porta del segon grup que tingui més vots per tenir-hi un acord, però s'haurà de partir del nostre programa.

Què és clau per a ICV?

El nostre programa inclou anul·lar les planificacions de planejament del PSC i CiU amb relació a dos temes: la requalificació de zones verdes de Mas Lluí i la proposta urbanística del soterrament.

I el cobriment de les vies?

S'ha convertit en el cavall de batalla polític. És fonamental per a ICV. Proposem que l'Ajuntament no hagi de pagar el soterrament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.