Política

FERMÍ SANTAMARIA

ALCALDABLE DE CIU PER LLAGOSTERA

“Tenim un molt bon equip”

Creu que caldrà més que mai apostar per les polítiques socials

Defensa que CiU té un molt bon equip per governar

Un home tranquil
Si una cosa caracteritza Fermí Santamaria és la serenitat que desprèn, i el fet que, segurament, a banda del telèfon d'emergències 012, el seu mòbil és el més conegut del poble. Aquest empresari del transport, ara amb dedicació exclusiva, és d'allò que en diuen un alcalde de proximitat.

Santamaria es mostra satisfet del treball d'aquest mandat i, també, del pacte de govern amb els independents. L'actual alcalde i cap de llista per CiU vol remarcar en aquesta entrevista que continuarà apostant per parlar amb totes les forces polítiques, que respectarà la llista més votada i defensa que aquest serà clarament el mandat per a les persones.

Quines seran les prioritats de CiU per aquest mandat?

“Penso que el nostre gran repte per aquest mandat hauran de ser les persones. Entrem en un moment en què les inversions seran difícils; és a dir, no serà un mandat centrat només en inversions com segurament havia passat fins ara, sinó que caldrà mirar les persones. Penseu que al llarg d'aquests quatre anys Llagostera ha experimentat un increment de 1.200 persones pel que fa a densitat de població, en molts casos fruit d'anar tancant expedients de reagrupament familiar. Per tant, Serveis Socials haurà de ser una prioritat de l'acció de govern. Una altra prioritat serà fer el nou geriàtric, que és un compromís electoral que vàrem dir que abordaríem en uns vuit anys. Per això aquest mandat ja se n'ha encarregat un estudi”.

Quan va arribar a l'alcaldia quin Ajuntament es va trobar?

“Ens vàrem trobar amb un seguit de projectes pendents d'executar i amb uns dèficits importants pel que fa a l'ordenació de la població. El que sí és cert, i mentiria si digués el contrari, és que ens vàrem trobar amb una situació econòmica sanejada, fruit d'aquests anys de bonança. No puc dir el que no és cert, i l'economia municipal era bona”.

Quins serien aquests dèficits?

“Com us deia ens vàrem trobar problemàtiques en temes d'ordenació i, també, projectes per executar, els quals ens va semblar necessari reorientar. Per exemple, hi havia urbanitzacions pendents de solució, calia arranjar el camp de futbol per deixar-lo bé i també ampliar la llar de jubilats. En tot aquest procés i pel que fa a projectes iniciats per l'anterior govern de l'Entesa vàrem introduir millores, com és el cas del nucli antic; a més, vàrem tenir problemes amb les empreses en obres ja adjudicades, com ara el pla d'accessibilitat o el centre cultural que vàrem haver d'abordar. A nivell intern vàrem racionalitzar la gestió dels llocs de treball municipal, perquè es feia necessari que la gent cobrés per la feina i la responsabilitat”.

Alternativa per Llagostera els ha acusat de fer clientelisme. Què en pensa?

“Si clientelisme és atendre la gent necessitada al meu despatx per buscar solucions a les seves problemàtiques, si això és fer clientelisme, doncs sí, és el que he fet! Miri hem procurat fer una política de proximitat i, també ho dic, és el que continuarem fent els propers quatre anys si ens tornen a fer confiança. Hem de guanyar-nos la gent apostant per la credibilitat. La nostra és una llista sòlida que compta amb un bon equip de treball i ara hem de fer una nova cursa. Vaig intentar ara fa quatre anys un consistori de consens. És el meu tarannà. Sempre he treballat i apostat pel diàleg. Això no variarà, és la meva manera de ser”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.