Política

JORDI FORNÉS

ALCALDABLE PER ERC A ANGLÈS

“Volem mancomunar serveis per reduir costos”

Diu que l'actual situació obliga a fer un esforç de contenció, però sense oblidar els serveis

Critica les prioritats de CiU i el PSC

Jordi Fornés es presenta per tercera vegada per ERC, amb l'experiència d'haver estat alcalde quatre anys i, en el darrer mandat, a l'oposició.

Com valora la sociovergència dels darrers quatre anys?

És evident que les seves prioritats no són les nostres. ERC té intenció de donar continuïtat a la filosofia que teníem quan governàvem. No hem canviat en les maneres, tot i que tenim clar que la conjuntura és diferent. Caldrà un esforç de contenció econòmica però creiem que aquest govern s'ha excusat en la crisi. Perquè si nosaltres governem no podrem gaudir de plans Zapatero com ells. En el nostre mandat, en ingressos d'obres hi ha d'haver una mica més d'un milió d'euros. Ara, només fins al 2009 en van entrar més de 732.000. I el pla Zapatero va suposar 1,5 milions entre el 2009 i el 2010.

Creu que s'ha fet poc?

O que s'ha prioritzat malament. Ells sabran com van fer el pla de sanejament, que ha servit per endeutar-se encara més.

Quines són les prioritats?

Una contenció econòmica però mantenint i millorant els serveis bàsics. I veiem possible mancomunar serveis amb els municipis de la zona Ter-Brugent. Primer seria necessari fer-ho amb la policia municipal, ara que s'ha abolit la llei franquista que ho impedia. Ens cal solidaritat territorial i ens hem d'unir per trobar sortides. L'altra servei que es podria mancomunar és la creació d'un geriàtric, que defensaríem que es fes a Anglès.

Està obert a tots els pactes?

Crec que seran unes eleccions obertes i que no hi haurà majories. Estem oberts a qualsevol pacte però serem molt curosos. No podem oblidar l'experiència del passat. El que intenti enlluernar i tirar coets estarà enganyant. En som conscients i, per això, el nostra eslògan és “Toquem de peus a terra”.

Considera que s'ha rebaixat la tensió que hi havia anys enrere al poble en relació a la política municipal?
Crec que no n'hi ha tanta des de que es va trencar el bipartidisme. Si que existeixen certs recels però el panorama és diferent.
Com afecta la crisi a Anglès?
La crisi afecta arreu i a Anglès també. Els polítics hem de ser sensibles i ser conscients que hi ha molta gent que ho passa malament. Hem de ser propers i estar disposats a dialogar amb els ciutadans sobre els seus problemes. També creiem que cal continuar amb la tasca que vam iniciar d'integració i major divulgació dels ajuts socials. Hi ha moltes llegendes urbanes que malmeten les polítiques socials. A vegades se senten comentaris que estan molt lluny de la realitat. I la gent s'acaba creient que es regala tot als immigrants.
Com serà la seva llista?
Es tracta d'una llista renovada. El que va de número 2 repeteix, tot i que en les anteriors eleccions no ocupava aquest lloc. I no ens hem fixat cap objectiu de regidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.