Política

Santa Susanna

Campolier entra en la cursa per mantenir l'alcaldia per CiU

El candidat, l'últim a la comarca a ser escollit per la federació nacionalista, diu que se sent “rejovenit” i que vol girar full pel que fa a la condemna per inhabilitació del 2007

Torna. I ho fa amb CiU i per la porta gran, sense falsos penediments i amb absoluta confiança en les seves possibilitats de mantenir una alcaldia que la federació nacionalista no ha perdut mai a Santa Susanna. Joan Campolier vol girar full pel que fa a l'episodi judicial que el va condemnar per prevaricació administrativa a no poder exercir cap càrrec públic durant quatre anys, i recorda que “la causa ja està arxivada”. Divendres es farà la presentació del nou candidat –per un gir del destí substitueix l'actual alcalde, Josep Monreal, que també l'havia substituït a ell–, però ahir el president comarcal de CDC, Xavier Badia, ja confirmava que “Santa Susanna té ja el millor candidat”.

L'acte es farà al càmping Bon Repòs, propietat de l'alcaldable, i tot i que no s'anuncien autoritats, segur que n'hi haurà alguna. Joan Campolier prepara el seu retorn “amb il·lusió, moltes ganes i confiat de poder tirar endavant un bon projecte de poble i de futur”. Confessa que té la llista a mig fer, però diu que de gent no li'n faltarà. Ha temptejat alguns dels regidors actuals que ja ho eren amb ell a l'alcaldia, però alhora promet: “Serà un nou equip, renovat, plural i jovenívol, amb gent que estimem aquest poble on vivim, on treballem i on hem creat les arrels”.

Les raons

L'alcaldable per CiU no amaga que aquests quatre anys lluny de la política se li han fet “molt llargs”, però insisteix a prometre “una campanya electoral en què es faran propostes i s'explicaran els errors i els encerts”. Repeteix que se sent en deute amb els ciutadans que li van donar suport i que el van “escollir democràticament”. “M'hi presento per finalitzar un projecte de transformació únic, amb la il·lusió del que comença de nou, el cúmul d'experiència que puc aportar i la lliçó apresa”, explica. Tot i això, Campolier té al davant un panorama crític, amb un pla de sanejament municipal instaurat fins al 2020 per intentar eixugar un deute de 7,7 milions d'euros. Molts l'han assenyalat com el responsable de la delicada situació de les finances, per haver promogut actuacions sense tenir resolt el finançament. Campolier considera que les decisions urbanístiques que va prendre “van servir per millorar la vida dels veïns i també el benestar del municipi”. “I per això no em penedeixo d'haver-les impulsat”, hi va afegir.

LA FRASE

No hi ha res millor que treballar pel teu poble i, en el meu cas, ha estat la meva passió
Joan Campolier
Candidat de CiU a Santa Susanna

Un llibre d'alguns records i de molts llegats

La campanya ideada per rellançar Joan Campolier s'estrenarà divendres amb la presentació del llibret Començar de nou m'il·lusiona. Pensaments des del camí de Perafita, una mena de diari del candidat en què combina els records d'infantesa amb les reflexions fetes en aquests anys “trepitjant, sentint, escoltant i compartint cada dia el batec d'aquest poble”. El document recull de manera minuciosa les actuacions fetes per Campolier en els trenta anys que ha estat a l'alcaldia i que han contribuït a convertir un poble agrícola en una aposta personal per un model econòmic basat en el turisme de masses. De fet, ha estat el turisme l'aixopluc del cap de llista nomenat el 2007 gestor de la comissió promotora de la marca Costa de Barcelona Maresme. El llibret també serveix perquè, per primer cop, Joan Campolier doni la seva versió dels fets que el van portar als jutjats i que el van condemnar a una pena de vuit anys i set mesos d'inhabilitació. Un indult del Ministeri de Justícia va reduir la pena a quatre anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

Triomf independentista a Nova Caledònia

barcelona
parlament europeu

La nova aliança d’Orbán reuneix els suports per constituir-se com a grup

barcelona
política

Illa vol resoldre el problema de l’habitatge amb ERC i els comuns

barcelona
política

“Fem el camí més curt”: Llach presenta al Canet Rock la samarreta de la Diada

barcelona
estat francès

La participació al migdia a les legislatives és del 26,63%, la més alta des del 1981

barcelona
Memòria democràtica

Reparació jurídica a 21 represaliats pel franquisme al Penedès

Barcelona
estat francès

En marxa la segona volta de les legislatives franceses

barcelona
política

Junts, ERC, Òmnium i l’ANC es reuneixen a Waterloo per l’amnistia

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’hora de la veritat per a la ultradreta lepenista

BARCELONA