Política

Les escoles, primer objectiu

Els mateixos protagonistes de fa quatre anys tornaran a pugnar per governar en un mandat en què s'ha d'aconseguir el nou centre escolar

Les eleccions municipals a Avinyonet de Puigventós tindran els mateixos aspirants a alcalde que fa quatre anys. Josep Maria Bartolomé (CiU) i Isidre Joher (Independents per Avinyonet-PM) es van estrenar a l'Ajuntament el 2007. La llista convergent va obtenir un centenar més de vots que la socialista i el repartiment de regidors va ser de 5 a 4. Ara tornen a ser el caps de cartell, encara que la llista de Joher, per decisió dels tots els seus integrants, no es presentarà sota les sigles del PSC, sinó com a Independents per Avinyonet-PM, que és la marca blanca socialista.

L'alcalde, Josep Maria Bartolomé, fa un balanç satisfactori del seu primer mandat i cita 45 actuacions que s'han fet. Entre les més importants destaquen equipaments com el centre cívic del Mas Pau, el magatzem municipal i, especialment, la urbanització que s'està fent actualment en un terreny de 17.000 m², dels quals 7.000 es posaran a disposició d'Ensenyament perquè s'hi facin les escoles. Confien que sigui aviat, encara que les disposicions pressupostàries del departament no passen precisament per construir nous equipaments a curt termini. El trasllat de l'escola possibilitaria poder reformar l'edifici de l'ajuntament, amb el trasllat del dispensari i de correus que hi ha als baixos a les escoles actuals. Tots dos candidats consideren clau construir les escoles. També estan d'acord que en el proper mandat s'han de deixar de banda les grans obres. El cap de llista d'Independents per Avinyonet apunta, però, que s'ha de tirar endavant la urbanització La Timba i fer retocs en els accessos. “S'han de cuidar els detalls a les entrades”, comenta Joher. El que també té clar és que, tant si governa com si és a l'oposició, farà una “política de col·laboració i de mà estesa”.

LES CLAUS
Les escoles.
S'ha començat a urbanitzar el terreny que a l'estiu es posarà a disposició d'Ensenyament perquè hi pugui fer el nou edifici de les escoles. Aquest espai també suposarà una nova connexió viària a les Garrigues.
Mas Pau.
El consistori haurà de continuar treballant per cohesionar el poble amb el Mas Pau que és on viu el gruix de la població.
Josep Maria Bartolomé
CiU
És alcalde des del 2007 quan va encapçalar per primer cop la llista.
Isidre Joher
Independents per Avinyonet-PM
Regidor en aquest mandat, és el segon cop que encapçala la llista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.