Política

Sergi Albrich

Candidat d'ERC a Sant Joan de les Abadesses

“Impulsarem una remuntada econòmica”

Albrich destaca la necessitat de treballar amb consens

S'aposta per un canvi de model econòmic

Quines expectatives té el grup d'ERC per aquestes eleccions?

Aconseguir l'alcaldia o, com a mínim, ser decisius. La nostra intenció és posar en pràctica el nostre projecte amb el màxim consens possible”.

Com veu la propera legislatura?

Cal tenir en compte que per primer cop es presenten cinc partits polítics (PSC, ERC, CiU, la CUP i el PP) i com més partits hi ha més es divideix el vot. És fonamental treballar al màxim d'units possible.

Quines són les seves prioritats per al municipi?

Volem treballar pel desenvolupament econòmic del poble i cal crear llocs de treball. Desencallarem el sòl industrial de la colònia Llaudet per fomentar l'arribada de més empreses i d'emprenedors. Per això, cal dotar-lo dels serveis necessaris i promocionar-lo al màxim possible. El canvi de model al sector terciari i les polítiques de les persones, els pisos de protecció oficial, ampliar la residència geriàtrica i potenciar les entitats, també seran les nostres prioritats.

Està afectant molt la crisi econòmica?

Dels aproximadament 3.500 habitants, n'hi ha 250 a l'atur. El municipi ja va patir molt amb el tancament d'empreses tèxtils. Treballarem per fer front a aquest problema.

Què es pot fer per aconseguir més dinamització?

Potenciar el sector terciari i l'empresarial. Cal diversificar i ampliar les ofertes turístiques com a font d'ingressos. L'oferta s'ha centrat en la història i la cultura, que cal continuar potenciant, però també s'ha de tenir en compte la natura i altres referents locals importants. Pel que fa al comerç, faria falta vendre el producte de Sant Joan de manera unitària. Cal generar feina i llocs per viure, tenint en compte que Sant Joan està perdent mols habitants, que marxen del municipi per buscar feina o un habitatge on viure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.