Política

La incògnita de les dinàmiques

SANT LLORENÇ SAVALL · L'auge d'Esquerra en les últimes municipals, en què va obtenir la majoria absoluta, podria quedar contrarestat per l'èxit de CiU en les recents eleccions al Parlament

Després d'un empat tècnic amb CiU el 1999 i el 2003, Esquerra va aconseguir una folgada majoria absoluta en les últimes eleccions municipals a Sant Llorenç Savall. Al contrari que quatre anys abans, quan havia necessitat el suport del PSC per obtenir l'alcaldia, els seus set regidors van ser suficients per tornar a investir Ricard Torralba, que havia agafat el relleu de Magí Rovira el 22 de juliol del 2005. En el precedent més immediat –els comicis al Parlament–, però, com en la majoria de poblacions de Catalunya, l'èxit de Convergència i Unió va ser rotund, amb gairebé el 50% dels vots per només el 15,21% d'ERC, cosa que fa difícil determinar quina de les dues dinàmiques està destinada a prevaldre: la de partits o la local.

“Com sempre, la nostra llista està formada per una majoria d'independents que vol treballar per Sant Llorenç”, afirma Torralba, una altra vegada l'alcaldable d'ERC, que és conscient que “la crisi acostuma a castigar a qui governa”. Tot i això, confia que prevalgui “la feina feta” perquè, “en les municipals, gran part del vot és de la persona”. Pel que fa a Olga Olivé, que repeteix com a número 1 de CiU, espera que el bon moment de la seva formació es faci notar, però també la tasca desenvolupada en els 8 anys a l'oposició: “Com a presidenta del Consorci de Turisme també he estat fent coses per dinamitzar el poble”. Per tot plegat, el PSC, que presentarà per primer cop Jaume Valls, podria tornar a tenir la clau del govern, per bé que tant Torralba com Olivé destaquen la seva “bona sintonia”.

LES CLAUS
Les llistes.
ERC confia en una llista consolidada però amb novetats, i amb majoria d'independents, per mirar de contrarestar el desgast de la formació en els últims temps.
La participació.
Més que fer una gran campanya, CiU s'ha dirigit per carta als ciutadans per tal que puguin expressar quines són, al seu entendre, les prioritats a millorar.
Pactes.
Si torna la igualtat del 2003, el PSC podria tornar a tenir la clau de l'alcaldia. Ni Torralba ni Olivé amaguen la seva voluntat d'entesa, però el primer té clar que un govern amb onze regidors seria inviable.
Ricard Torralba
ERC
Aspira a la reelecció després de l'impuls donat al poble durant la celebració del mil·lenari.
Olga Olivé
CiU
Va ser l'alcaldessa del 1999 al 2003 i és la presidenta del Consorci de Turisme comarcal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.