Política

GUILLEM CUSÍ

CAP DE LLISTA D'UNIÓ LLANÇANENCA ACORD MUNICIPAL A LLANÇÀ

“Ens obrim als que volen el canvi real”

El representant d'Esquerra encapçala una llista d'obertura amb independents i sense el suport dels fins ara regidors republicans, que creen una altra llista

Es descarta des d'ara cap pacte amb Convergència

Estrena
És assessor laboral de professió i és l'únic cap de llista a Llançà que no forma part de l'actual consistori. La seva designació s'ha fet després d'impugnar l'opció d'un altre candidat escollit inicialment per la secció local d'Esquerra, i ha significat una divisió a les files dels republicans.

Guillem Cusí és la cara nova d'aquestes municipals a Llançà, i tindrà com a primer repte superar la divisió en el seu propi camp.

La seva designació com a cap de llista deixa ferides obertes?

Per part nostra està resolt; ho vam considerar resolt des del primer dia i no n'hem volgut fer una ferida més gran del que era.

Queda dividit el vot d'Esquerra?

Pot ser que això es tradueixi en un vot dividit, però encara no sabem fins a quin punt això es produirà. Aquest cop sembla que hi haurà més candidatures, però també pot influir el fet que s'elegiran més regidors que en les últimes eleccions. Veurem si això provoca una dispersió del vot o, al contrari, una concentració cap a unes llistes concretes. És molt difícil fer especulacions.

Com es defineix aquesta llista?

Serà una llista adherida a Esquerra, que es dirà Unió Llançanenca Acord Municipal. Hem volgut obrir el ventall, i fer una llista no només per a la gent que es pugui sentir identificada directament amb Esquerra. Considerem que en l'àmbit municipal no cal pretendre concentrar aquest tipus de votant sinó al contrari, cal obrir-se cap a tot tipus de gent que vol realment un canvi pel poble. La llista l'integren, doncs, gent independent, a part de gent d'Esquerra i de les JERC, que també hi col·labora.

La política dels pactes va ser el principal motiu de la divisió que ha sorgit en aquestes eleccions?

Va ser un dels principals detonants, no l'únic. És cert que va desagradar a força gent d'Esquerra el que ha passat en l'últim mandat, no només per la tasca que s'ha fet, sinó també perquè nosaltres ens havíem presentat com el canvi, i el que s'ha fet és anar de bracet amb els que se suposava que volíem substituir.

Això vol dir que ara ja teniu una posició ferma amb vista a futurs pactes possibles?

Sí. Sobretot ferma amb vista a Convergència. El que no farem és presentar-nos ara com el veritable canvi per anar amb els que governen des de fa tants anys.

El dèficit pressupostari és el principal repte de Llançà?

Hi ha un dèficit que fa molts anys que s'està arrossegant. No tan sols l'arrosseguen, sinó que ha anat en augment. Se suposa que ho han estat sanejant, però sanejar el dèficit a costa dels contribuents no creiem que sigui la manera més adequada. No anirem en contra d'un sanejament del dèficit, però no ha de ser a costa de la butxaca dels llançanencs i a més sense aportar res a canvi quant a serveis i infraestructures.

Què fa falta a Llançà?

Fer un consistori més participatiu, integrant la ciutadania i les empreses; el sector turístic està molt estancat i no s'està fent res en aquest sentit. Al contrari, aquest govern actual anys enrere va eliminar directament el patronat de turisme, una cosa que nosaltres volem recuperar per reincentivar el turisme i obrir-lo a la resta de l'any; i definir si ens volem dedicar únicament al turisme. Per això volem que el poble sigui participatiu de les grans decisions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Petició d’amnistia per dos participants en una manifestació contra Vox

barcelona

La fàbrica de culpables de Mèxic

San Cristóbal de Las Casas (Mèxic)
Maite Aymerich
Cap de l’oposició a Sant Vicenç dels Horts (Junts per Sant Vicenç - ERC)

“Hi ha lloc perquè Sant Vicenç creixi sense posar el peu als horts”

Sant Vicenç dels Horts
Anna Buxó Calzada
Portaveu d’ERC i cap de l’oposició a l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro

“El porta a porta era delicat, però calia implantar-lo”

Santa Cristina d’Aro
itàlia

Batalla campal entre diputats al Parlament italià

barcelona
estats units

La Fed manté els tipus en valors màxims dels últims 23 anys

barcelona
guerra a europa

Els EUA retiren el vet al lliurament d’armes a la polèmica Brigada Azov d’Ucraïna

barcelona
àsia

L’AIE adverteix d’una producció excedentària de petroli històrica per a 2030

barcelona
judicial

Una associació de jutges critica les escomeses de magistrats o fiscals a l’amnistia

barcelona