Política

L'esquerra renova llistes

Les quatre formacions que hi ha a l'Ajuntament (CiU, Tots per Breda, ERC i Bred@XXI-PM), ho tornaran a provar. L'alcalde de CiU, Jordi Iglesias, que és a la llista per sisè cop, intentarà revalidar la majoria absoluta

A la població del Montseny es mou, des de les eleccions del 2003, entre quatre opcions: CiU, els independents de Tots per Breda, ERC, Crida per Breda, i Bred@XXI-PM, apadrinats pel PSC. Justament les mateixes formacions que hi havia el 2003 i el 2007, tot i que amb altres noms.

Fa vuit anys, el candidat de CiU, Jordi Iglesias, exalcalde i membre de les files convergents en sis ocasions, va perdre l'alcaldia, tot i tenir la llista més votada, amb un empat amb número de regidors amb la llista blanca d'ERC: quatre cadascun. Els independents de Tots per Breda en van treure dos, mentre que el PSC en va treure un. ERC i el PSC van aconseguir sumar un regidor independent, la qual cosa va ser suficient (amb sis d'onze regidors) per descavalcar de l'alcaldia a Iglesias.

El 2006, però, va plegar Antoni Mas, de Tots per Breda, precisament el que havia donat el poder a la llista blanca d'ERC. El seu substitut i actual cap de llista dels independents, Jaume Anglada, va tornar a situar les coses com abans i una moció de censura va retornar l'alcaldia a CiU.

El 2007, la resposta va ser clara i CiU no va haver de patir: va obtenir la majoria absoluta amb sis regidors. Tot i així, va obrir la mà als independents de Tots per Breda, amb qui ha compartit govern aquest mandat. Els independents també acomiaden un històric, Albert Planasdemunt, que ocupa un dels llocs cuers de la llista independent.

Iglesias es perfila com el cap de la llista més votada si ens atenem a les estadístiques dels darrers anys. Necessita, però, sis regidors.

LES CLAUS
Poble típic.
TV3 va escollir Breda com a poble característic català i el va convertir en ‘Ventdelplà'.
Suports.
Sembla que CiU té molt interès en Breda. Mas i Duran i Lleida hi han anat de precampanya.
Jordi Iglesias
CiU
Per sisena vegada opta a tenir presència a l'Ajuntament de Breda. Diu que està obert a qualsevol pacte, sempre que l'alcalde sigui el representant de la llista més votada.
Jaume Anglada
Tots per Breda
Actual regidor, ha compartit govern amb CiU, i ha fet costat al cap de llista històric dels independents, Albert Planasdemunt. Ara li ha arribat el torn d'anar de cap de llista.
Dídac Manresa
ERC
Els republicans ja no tenen marca blanca i queda enrere la Crida per Breda. El jove Manresa s'estrena en la política municipal com a cap de llista d'ERC, sense embuts.
Antoni Marín
Bred@XXI-PM
La marca blanca del PSC s'estrena amb noves sigles i nou candidat. La seva tasca consistirà a obtenir la representació socialista al municipi (que fa anys que aconsegueixen, tot i que amb un sol regidor).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.