Política

NÚRIA RIBAS

ALCALDABLE D'ENTESA, JUNTS PER PALAFRUGELL

“Ara no toca retallar serveis”

“Entesa defensa com un actiu la seva experiència al govern”

“Ara no toca apujar impostos, però sí mantenir serveis”

La fermesa de la rialla
No ens hem de deixar enganyar pel bon humor i la rialla permanent de Núria Ribas. Aquesta diplomada en treball social, mediadora familiar i formadora té la mà ferma. Ho demostra la renovació que han fet a la llista. Ha estat regidora d'Educació, del Pla de Barris i Urbanisme. Una trajectòria notable.

La candidata d'Entesa, Junts per Palafrugell destaca que es tornen a presentar amb una clara voluntat de defensar el poble. I això des del realisme que comporten els moments actuals i la necessitat que hi haurà de lluitar per mantenir serveis.

Què és Entesa, Junts per Palafrugell i com arriba al govern?

Entesa és un grup que es va crear el 2002 i que sempre s'ha definit com un col·lectiu de persones ampli, divers, plural i democràtic. Ens presentem perquè creiem que és possible fer una política diferent centrada a Palafrugell. Ens vàrem formar el 2002 i a les eleccions del 2003, i per sorpresa, vàrem ser la llista més votada, amb Lluís Medir com a alcaldable. El 2007 vàrem patir un retrocés electoral. Però des d'un segon pla, durant les negociacions, vàrem aconseguir finalment un nou pacte, aquesta vegada amb ERC i CiU.

Quin atribut pot destacar ara mateix del seu grup?

L'experiència. De tots els grups ara mateix som el que tenim més experiència. Vàrem tenir alcalde sis anys i mig, fins al relleu amb ERC. En segon lloc, destacaria el coneixement real del municipi, fet que ens dóna molta credibilitat. I la renovació. Entesa presenta una llista molt renovada.

Quin serà el seu enfoc en l'acció de govern?

Penso en la gestió. Hi ha una dada que és important: a banda de l'experiència de l'acció de govern, Entesa ha viscut l'època de la bonança econòmica, amb pressupostos municipals importants, i ara l'època de la crisi. Aquesta experiència penso que serà bàsica per afrontar els propers anys.

Quines seran, doncs, les seves prioritats?

No pensem que toqui apujar impostos, però, a la vegada, caldrà lluitar per mantenir molts serveis. Caldrà ser més realista que mai i no deixar-nos enganyar per falses promeses de grans inversions. Per això haurem de ser coherents i fer una molt bona gestió dels recursos.

I això en què es pot concretar?

En diversos eixos: xarxes socials i cohesió seria el primer. No volem renunciar a mantenir el bon nivell educatiu i, evidentment, esportiu. No hem de prometre coses sinó lluitar per mantenir-les. Ara no toca retallar serveis. No cal dir que aquesta política és ampliable a serveis socials, habitatges socials, mantenir l'oficina de l'habitatge. Caldrà treballar el desenvolupament econòmic i la cohesió, fent polítiques per facilitar la creació de llocs de treball. Qualitat urbana: seran anys d'apostar pels petits detalls. També volem una administració eficaç i eficient. Som conscients que és un procés llarg i per això cal reorganitzar les àrees en funció de les necessitats dels ciutadans, com ara la creació de carteres de serveis. I no hem d'oblidar el turisme, la promoció econòmica i el pla de barris, com a símbol de la relació amb les entitats.

I pel que fa a possibles pactes?

Entesa està oberta a pactes diferents en funció de resultats i programa. Dibuixem, però, una ratlla vermella en aquells projectes que per nosaltres no compleixen els mínim de qualitat democràtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

La Fiscalia xifra en 486 els represaliats que es podrien acollir a l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Biden i Zelenski signaran aquest dijous un acord bilateral de seguretat

barcelona
POLÍTICA

El PSC de Sitges – El Margalló proposa a Junts i ERC formar govern

Sitges
Cuba

Arriba a L’Havana una flotilla russa amb una fragata i un submarí nuclear

Barcelona
ESTAT FRANCÈS

La dreta francesa destitueix el seu líder pel pacte amb Le Pen a les legislatives

BARCELONA
guerra a gaza

Hezbol·là llança el seu més gran atac contra Israel des de l’inici del conflicte

barcelona
guerra a gaza

Blinken diu que els “nombrosos canvis” de Hamàs al pla de pau dificulten l’acord

barcelona
Guerra a Europa

L’OTAN i Hongria arriben a un acord per no bloquejar l’ajuda a Ucraïna

Barcelona
Vaticà

El papa insta els mossens a fer homilies curtes perquè sinó “la gent s’adorm”

Barcelona