Política

JESÚS TORRALBA

ALCALDABLE DEL PSC A FALSET

“Tenen més força les persones que les sigles”

Poder continuar els projectes iniciats ha motivat l'alcaldable del PSC a Falset

El candidat socialista no descarta la majoria absoluta, alhora que es mostra obert al consens

Arran de la fusió de Catalunya Caixa, Jesús Torralba, empleat de banca, s'ha prejubilat, i això li ha permès involucrar-se en altres regidories.

El cap de llista del PSC a Falset i actual alcalde Jesús Torralba aspira amb il·lusió i voluntat de col·laboració a la reelecció com alcaldable del partit socialista, després que el 2007 s'estrenés en el càrrec i en la gestió municipal. Aleshores la formació socialista va pactar amb els dos regidors de CiU que van entrar a formar part de l'equip de govern.

Està satisfet dels quatre anys de mandat?

Sí, perquè realment vaig començar com altra gent a l'equip de govern, sense tenir experiència, i tot i ser una situació dura he intentat estar a l'altura, aprenent sobre la marxa i amb errors que han retardat alguns projectes, però en general crec que per ser un ajuntament petit s'han encetat projectes prou importants.

Es refereix a la reforma del nucli antic?

La reforma integral del nucli antic inclosa en la llei de barris significa una transformació absoluta que permet fer un gir de 180 graus, tant pel que fa a l'estètica com a la qualitat de vida dels veïns del barri antic. En la quarta convocatòria, en què l'aportació de l'administració és d'un 75%, hem presentat un projecte millorat en molts aspectes i ajustat a un finançament realista quant a l'aportació que ha d'assumir l'Ajuntament, que és del 25%. Amb tot, tenim previst demanar prorrogar-lo dos o tres anys per ajudar a materialitzar-lo i poder executar-lo també amb més tranquil·litat.

I quins són els que han quedat per fer?

M'agradaria poder continuar els projectes que estan encetats, uns més avançats que altres, com ara la gasificació del poble, el desenvolupament i ampliació del polígon industrial, el nou centre de rehabilitació i l'ampliació del CAP pendent, així com la substitució del col·lector general del poble i la transferència de la via urbana N-420, que està aprovada però tampoc no s'ha pogut materialitzar. El projecte de l'estació de busos, per exemple, que està en fase de definició, i la segona fase de rehabilitació del castell i el seu entorn, que s'iniciarà en les properes setmanes. D'altra banda, crec que és important que les poblacions de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat tinguin garantit el subministrament de l'aigua.

Queda feina per fer...

Amb tot, la meva voluntat no serà repetir un tercer mandat. Entenc que perpetuar-se a la cadira no té gaire sentit.

Quines són les expectatives amb vista al 22-M?

No pots dibuixar l'escenari que quedarà després, anirà en funció dels resultats. No descartaria una majoria absoluta, però tinc vocació de col·laboració amb qui vulgui.

No és una intrasició de poder tenir pactes en el món local. Considero que tenen molta més força les persones que les sigles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.