Política

vilanova i la geltrú

La CUP vol iniciar el canvi del país pel Penedès

La Candidatura d'Unitat Popular presenta nou candidatures, cinc de noves, als municipis del Penedès

Els integrants de les nou candidatures que presenta la CUP als municipis del Penedès es van reunir ahir a la tarda a Vilanova i la Geltrú per defensar el projecte de la formació. Sitges, el Vendrell, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Martí Sarroca i Subirats estrenen en aquest comicis candidatures de la CUP i se sumen així a Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Capellades i Sant Pere de Ribes, que ja tenen representació de la Candidatura d'Unitat Popular als seus ajuntaments.

Joaquim Arrufat, regidor i candidat de la CUP a l'alcaldia de Vilanova, ha defensat que la CUP vol fer “del Penedès exemple i motor per començar a canviar el país: poden sortir experiències que ajudin a ser referent d'una alternativa política a les institucions que deixi de considerar la gent objecte de polítiques públiques”. Sobre la CUP, Arrufat diu: “No presenta candidatures com una marca electoral a partir de tres militants en un municipi, no som una franquícia, sinó que presentem projectes madurats, que ja han treballat en altres àmbits” de la vida social dels pobles del Penedès.

“Volen influir en els governs”

La CUP de Vilafranca aspira a tenir quatre regidors el pròxim mandat i aconseguir l'alcaldia de la capital de l'Alt Penedès l'any 2015. Joaquim Arrufat creu que la CUP fa una bona aportació als ajuntaments: “El trencament d'unes dinàmiques institucionals instaurades des de fa molts anys en els pobles, i a les tres capitals de comarca aportem una veu nova que sorgeix de gent que treballa fora de la institució i nodreix un projecte polític.” El portaveu de la CUP puntualitza: “Fem política per transformar les ciutats, no per sumar càrrecs, i la nostra intenció és influir en el govern dels municipis on ens presentem.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona
estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona

La llavor de la dignitat

Banyoles
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel