Política

L'escissió del PSC a Cambrils es desintegra en dos mesos

Quatre fundadors del partit liderat per l'exsocialista Oliver Klein deixen la formació

Un mínim d'altres cinc regidors il·lustres han abandonat les sigles i han fet candidatures pròpies a Reus, Salou o Calafell

Klein ha decidit unilateralment la llista del Nou Moviment Ciutadà

La nova aventura política d'Oliver Klein, l'exregidor del PSC de Cambrils, a qui l'alcalde va expulsar de l'equip de govern a finals de novembre passat, ja ha registrat les primeres desavinences internes. El batlle, Robert Benaiges, va justificar llavors haver fet fora Klein per haver-se reunit suposadament amb militants, d'esquenes al partit, i haver promogut un conflicte intern per fracturar la confiança en l'executiva local, amb l'objectiu d'erigir-se com a cap de llista dels socialistes. A partir de llavors, es va intuir que Klein i Benaiges podrien protagonitzar una cursa per liderar la formació amb vista a les municipals de maig, però al final l'edil va ser suspès de militància pel PSC.

Només dos mesos després, quatre veïns de la població van crear el partit Nou Moviment Ciutadà per Cambrils (NMC), i Klein va acceptar encapçalar-lo. Els quatre fundadors, però, han abandonat ara la formació “pels desacords i la falta de confiança amb l'alcaldable”. Es tracta del president, Fernando Rodríguez; la tresorera, Rosa Arcos, i els secretaris Albert Gómez i Hélène Arcelin –Rodríguez i Arcelin ocupaven el tercer i el quart lloc de la llista, respectivament–. Tots ells acusen Klein d'haver convertit el funcionament del partit d'una democràcia a una “ditcràcia” i d'haver decidit unilateralment qui integrava la candidatura amb vista als comicis locals. L'exsocialista, per la seva banda, va respondre ahir que respecta la seva iniciativa de deixar el grup “perquè l'entrada i sortida d'una formació és voluntària”, si bé va replicar que “la conformació de la candidatura s'ha debatut durant setmanes” i “ha estat ratificada en assemblea”.

Altres aventures

També hi ha hagut una sonada aventura independent a Reus, on el gairebé històric militant de CiU Jordi Cervera ha desertat. Fa unes setmanes va fer pública la seva voluntat d'encapçalar una llista pròpia i es presentarà a les properes eleccions amb la candidatura ARA Reus. Les diferències amb el líder de la federació, Carles Pellicer, han estat irreconciliables, ja que l'alcaldable no confiava en Cervera, que ha acabat marxant cansat que no se li reconegués la feina feta i la fidelitat al partit durant tants anys. Ja no hi ha marxa enrere possible, i amb Ara Reus ha modelat una candidatura que vol ser propera a la ciutadania.

On també s'han creat grups independents liderats per figures amb un passat vinculat a altres opcions majoritàries és a Salou. L'històric alcalde del municipi entre l'any 1990 i 2007 sota les sigles de FUPS, Esteve Ferran, anirà al capdavant d'una formació pròpia, Units Tots Per Salou (UTPS). Com ell, també un exbatlle, Antoni Banyeres, es presentarà com a alcaldable a través d'un nou partit anomenat Nueva Sociedad, després que renunciés a presentar-se a unes primàries en el seu anterior partit, el PSC. I, junt amb ells, ha variat el seu color polític el regidor de turisme i seguretat ciutadana, Alberto del Hierro, que ha abandonat el PP i anirà de número 1 del Centre Democràtic Liberal (CDL).

També a Calafell, l'històric líder –i fundador– de l'Agrupació Democràtica Municipal (ADMC), Josep Parera, ha deixat el partit i es presentarà en una altra llista, Unió i Alternativa Municipal, al costat de Joan Maria Triadó, un altre exalcalde escindit fa quatre anys, en aquest cas de CiU. Altres regidors provinents d'ADMC, a més, han muntat la candidatura Anemi.

Cinta Galiana serà la número 3 d'ICV de Tortosa

El govern municipal de Mont-roig del Camp (PSC i PP) va demanar formalment ahir “la dimissió immediata” dels regidors Ferran Pellicer (ERC) i Antoni Vernet (ADMC) dels seus càrrecs en les dues empreses públiques (Emomsa i Emsa), ja que ara els edils estan a l'oposició. El març, l'alcalde, Fran Morancho, va expulsar de l'executiva local Vernet i Pellicer, i també Miquel Anguera (ERC), en perdre'ls la confiança, després que aquests aconseguissin revocar un acord pres en el ple de febrer en què es rescindia el conveni amb l'entitat privada Centre Miró, a la qual se l'obligava abandonar l'Església Vella.

e.p.

Galiana,

al centre, amb Jarque i Forcadell


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.