Política

JOAN GARRIGA

CANDIDAT D'ERC A L'AJUNTAMENT DE SANT HILARI SACALM

“Hem obert l'Ajuntament al poble”

ERC es veu capaç de repetir l'alcaldia per demostrar el seu poder de gestió

Se sent molt satisfet del suport del poble per governar

AMB GANES
Joan Garriga (Arbúcies, 1956) fa un balanç molt positiu de l'entrena a l'Ajuntament i està esperançat a repetir mandat. De professió és controlador, però ara està d'excedència, està casat i té dos fills. La seva afició “número 1” és ser boletaire i li agrada molt l'esport i el muntanyisme. Viu a Sant Hilari des que tenia 12 anys.

Balanç del mandat?

Com alcalde que he estat, n'estic molt content. Vam entrar a un Ajuntament que ja estava en crisi abans de la mateixa crisi pels deutes que hi havia acumulats d'abans, al voltant de 8 milions d'euros. I tot i això, ens hem sabut moure a tots nivells i hem tingut una capacitat d'inversió molt important.

A què fa referència?

A l'escola bressol nova, acabem el centre de viver d'empreses i centre de transferència tecnològica i també acabem, entre altres, la tercera i última fase del geriàtric i hem treballat de prop amb els motors econòmics del poble com el Centre Artesà de la Torneria, formació i ajuda al sector planterista i de la planta i com no idees innovadores i exclusives en creació de producte turístic com les Cabanes als Arbres, el pla de dinamització turística Boscos Bruixes i Bandolers, o la Carta Verda Europea de Turisme Sostenible amb el Parc Natural del Montseny. També hem sabut aprofitar molt bé tots els ajuts i plans tant europeus, de l'Estat com del país, amb una inversió durant el mandat de prop de 7 milions, amb un 70% subvencionat.

De què se sent més satisfet?

Vam entrar amb un endeutament molt gran, que venia d'època de grans alegries, i hem sabut torejar tot això. Amb molts menys ingressos, més d'un milió menys per any, hem tingut la capacitat de mantenir el poder d'inversió sense augmentar l'endeutament.

El poble li farà confiança?

Ho espero! Si la confiança es fa per la feina feta i pel treball i dedicació que hem fet al poble, amb un canvi total en les polítiques envers l'apropament de la gent, segur que ens farà confiança.

Un exemple?

És un petit detall, però en 28 anys no s'havien transmès per ràdio els plens de l'Ajuntament. Ara s'ha fet. Des que vam entrar, els plens són oberts a la gent, s'ha engegat la participació ciutadana, amb l'objectiu que tothom digui el que vulgui, se l'intenti escoltar i arreglar els problemes molt de tu a tu. Per tant, hem obert l'Ajuntament al poble.

Com ho resumiria?

L'atenció, les idees, la il·lusió, la capacitat d'inversió i el treball d'hores i hores de dedicació. Estic segur que el poble ho valorarà i ens donarà la confiança de quatre anys més per portar a bon port tota aquesta feina que ja tenim arriada i altres projectes que començarem de nou.

De què se sent més satisfet?

Que el poble em deixés treballar i tirar endavant, ja que vaig entrar a l'Ajuntament amb molta il·lusió.

Tenen 5 regidors i el PIG, 2. I amb el pacte, han governat. Repetiran?

L'aritmètica política marca moltes coses. Amb el PIG, com totes les parelles, hem tingut moments bons i dolents, però hem coincidit amb moltes coses. Es podria reeditar, però, segurament, hauríem de fer una relectura dels pactes.

ERC fa anys que obté 5 regidors.

Cert. Si ha estat així en tres legislatures, mantenint uns 1.100 vots, vol dir que hem fidelitzat un vot i que certa confiança ens tenen. Esperem que continuïn sent fidels i ara en sumem 500 més [riu].



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.