Política

JORDI CORDÓN

ALCALDABLE DE CIU A TORROELLA DE MONTGRÍ

“Estem convençuts de guanyar i de governar”

Manté l'estructura humana i programàtica iniciada pel seu antecessor, Viti Darné, que ho ha deixat per motius de salut

Defensa que el gran contrincant és Josep Maria Rufí, d'Esquerra Republicana, perquè és l'alcalde, i no pas la UPM

Empordà.
Jordi Cordón va néixer a l'hospital Trueta. Per tant, consta com a nascut a Sant Gregori, encara que ha viscut a Fonteta, a la Bisbal i a Torroella de Montgrí, des que es va casar amb la seva dona, la Mònica. Actualment treballa en la gran empresa del municipi, Enplater, com a responsable de zona nacional i internacional. L'any 1999 va anar a la llista de CiU. I tenia previst repetir en aquestes, però la renúncia de Darné l'ha catapultat al primer lloc de la llista.
Tirarem endavant la descentralització de l'Estartit. Nosaltres ja ho teníem a punt

Arran de la renúncia de Viti Darné com a cap de llista, per problemes de salut, vostè ha estat elegit nou alcaldable.

Com veu les eleccions?

Estan obertes. Nosaltres ara hem de recuperar el temps que hi havia invertit en Viti i tenim confiança en un bon projecte que tenim sobre la taula i que hem de tirar endavant.

Quan es va fer la presentació oficial de Darné ja va donar el nom dels membres de la candidatura, sense dir el lloc. Es mantenen o hi ha canvis?

Es manté la mateixa estructura. Hi ha un canvi, que influeix, que estava dels sis primers. Però tot el bloc segueix igual, més que res perquè és una llista creada per ell i, per respecte, mantindrem tot aquest equip humà.

Durant la presentació de Darné, també va avançar els eixos mestres del programa. També es mantenen?

Precisament era un preprograma electoral que estem acabant de perfilar. La base és la mateixa i ara treballen per completar-lo.

Darné va proposar la creació d'una oficina de turisme a Torroella i el trasllat de la seu de la policia local a Torroella i deixar una subseu a l'Estartit. Es mantenen aquestes dues idees?

Considerem que això de parlar de subseus no seria del tot correcte. El que volem és tenir oficines de la policia local i de turisme tant a Torroella com a l'Estartit. Sense deixar quina és la principal.

Un dels temes importants del municipi és l'Estartit. Què en pensa CiU?

Pensem el mateix que pensàvem quan governàvem. És a dir, tirarem endavant l'entitat municipal descentralitzada. Nosaltres ja ho teníem a punt, estava ben encaminada i per unes circumstàncies del moment no es va tirar endavant. L'Estartit és un gran centre turístic i com a tal l'hem de potenciar.

CiU va governar fa 8 anys. Fa 4, va ser la més votada, però es va quedar a l'oposició. I en aquestes eleccions?

En aquestes, estem convençuts que guanyarem i governarem el municipi. Per les circumstàncies en què vaig haver d'agafar el timó d'aquest vaixell, jo no l'hauria agafat si no estigués ben convençut que l'equip humà que tinc a darrere ens portarà a governar.

El govern passa per un pacte. Estan oberts a tots?
Ens asseurem amb tots i amb tots parlarem. I, al final, entre tots hem d'aconseguir el millor per aquest municipi.
I què és el millor per al municipi?
El millor és satisfer les necessitats dels vilatans, tirar endavant i fer créixer, mirant de fer-lo atractiu en el futur.

Però amb dos grans nuclis és complicat, no?

És complicat, però no incompatible. Creiem que cada nucli té el seu potencial.

Mirant totes les candidatures, l'únic que repeteix com alcaldable és el d'ERC, que té ara l'alcaldia. És el gran contrincant, o encara és la UPM?

El gran contrincant és l'alcalde. I l'alcalde és Josep Maria Rufí, d'Esquerra.

I UPM

UPM ha estat al govern compartint amb Esquerra, però considero que havent compartit l'alcaldia, l'as el té Esquerra perquè és qui governa ara. La gent, per bé o per malament, té en Rufí al cap. Per tant, en Rufí és el primer rival polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.