Política

Tortosa

MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

La UGT per fi reclama la retirada del monument

El sindicat se suma a la campanya ciutadana que demana la supressió de símbols franquistes a Tortosa

Després de molts mesos d'indefinició, el secretari general de la UGT a les Terres de l'Ebre, Wifredo Miró, ha anunciat que el sindicat ha decidit sumar-se a la campanya de la Comissió per la Retirada de Símbols Franquistes de Tortosa. Fins ara, Miró havia dit que el monument ja formava part de l'entorn urbà. Però després d'un debat intern, la UGT ha arribat a la conclusió que el monument de la batalla de l'Ebre “regalima ideologia franquista” pertot arreu. El pronunciament de la UGT per la retirada del monument de Tortosa es va fer públic divendres passat, en una taula rodona que la comissió va organitzar a l'auditori de Tortosa. En l'acte hi participaven l'historiador local Ramon Miravall; el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, i l'exdirector del Memorial Democràtic, Miquel Caminal.

Miró era un dels convidats de l'anomenada filera zero de l'acte, en representació de la UGT de l'Ebre. “Avui mateix [divendres per al lector] hem tingut una reunió i hem acabat de prendre la decisió”, va relatar Miró. Segons va precisar, “era l'única manera d'anar amb dignitat” a l'homenatge que el sindicat va fer dissabte al Pinell de Brai, per recordar els seus afiliats morts durant la batalla de l'Ebre. En la mateixa filera zero hi havia Àlvar Casanova, de CCOO; Joan Montesó, de la Unió de Pagesos, i José Carlos Pobes, del sindicat USTEC. Eduard Ena (PSC), Emili Nieto (ERC) i Jordi Jordan (ICV) també van apostar per la retirada del monument. Però tant CiU com el PP van declinar participar en l'acte.

D'altra banda, també divendres a la nit, en un acte a Amposta, ERC va recordar Josep Rodríguez, alcalde republicà de Tortosa afusellat pels franquistes en acabar la Guerra Civil. El candidat d'ERC, Josep Felip Monclús, es va comprometre a posar una placa al carrer que porta el nom de Rodríguez.

LA FRASE

Posaríem un cartell de ‘ferralla disponible'. El monument regalima franquisme pertot arreu
Wifredo Miró
Secretari general de la UGT a les Terres de l'Ebre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona