Política

JOAN ANTONI BARON

CANDIDAT DEL PSC A L'ALCALDIA DE MATARÓ

“Les eleccions les perdrà o les guanyarà el PSC”

Joan Antoni Baron, alcalde des del 2004, lamenta que per a alguns aquestes municipals siguin la primera volta d'unes generals i la segona d'unes autonòmiques

Augura que en els propers quatre anys no es podrà mantenir el nivell d'inversió però també apunta la necessitat de continuar apostant per projectes estratègics de llarg recorregut

L'aposta segura
Joan Antoni Baron (Melilla, 1955) s'ha guanyat a pols ser el candidat més conegut de tots els que es presenten a Mataró. La proximitat amb la qual ha exercit d'alcalde fa que sigui un valor segur per arreplegar i mobilitzar el vot socialista. Després d'un mandat difícil confia en l'aval de la feina feta per revalidar el càrrec.
Sense la querella ja hi hauria gent fent les obres i preparant-se per entrar a treballar a El Corte Inglés

E

s veu a l'oposició?

Això ho decidiran els ciutadans. Jo em presento per guanyar les eleccions i per poder governar.

Però no creu que el tripartit l'ha desgastat políticament?

El tripartit ha estat una fórmula amb la qual hem governat els dos darrers mandats i crec que amb uns resultats bons per a la ciutat i una bona valoració dels mataronins.

Què el motiva a tornar-hi?

M'ho han demanat els companys del PSC i molta gent, però també per aquesta voluntat de ser útil a la meva ciutat.

Ha reivindicar la capitalitat de Mataró. Se n'ha sortit?

Hem avançat perquè això no s'improvisa de la nit al dia, i tenim projectes importants que s'han tirat endavant, com ara el Tecnocampus o la televisió pública. Encara s'ha d'insistir més en aquesta idea.

Es visualitzaran més projectes?

La voluntat de Mataró, si governem, hi serà, amb la disponibilitat i la generositat suficient. Però també cal que la resta de la comarca hi vulgui jugar.

Qui no ho fa?

Hi ha de tot, hi ha qui juga de manera molt intensa i d'altres que fan política de campanar. Depèn molt de les característiques de cadascun dels pobles.

L'atur ha castigat greument la ciutat. Què pensa fer?

Mataró sortia de pitjors condicions que la resta de poblacions similars per la crisi del tèxtil. Però continuarem incidint en les polítiques que hem estat fent per incentivar la creació de llocs de treball i per fer apostes estratègiques com el Tecnocampus, el Centre de Negocis del Rengle, la plaça de Cuba o El Corte Inglés. A més, volem desenvolupar un consell econòmic i social i posar en marxa una oficina estratègica per analitzar i impulsar nous projectes.

El pròxim mandat serà més difícil pel poc marge d'inversió?

Per això proposem un programa molt pensat en un nou cicle: el Mataró del 2020. Algunes coses s'hauran de definir els pròxims anys però per la conjuntura econòmica no es podran executar directament en un sol mandat.

En què pensa el PSC?

Continuar treballant el tren orbital –tot i que sabem que no depèn de l'Ajuntament, per a nosaltres és important– i els grans equipaments com ara el de Triangle Molins, el teatre Monumental o l'ampliació del port.

El Corte Inglés l'ha fet patir massa?

Estar imputat en una querella no és una cosa que es porti gaire bé, però crec que ho he fet amb molta dignitat i ens n'hem sortit de manera prou satisfactòria. Hem demostrat que això només tenia una funció dilatòria i fer perdre el temps al govern municipal i a la ciutat. En aquests moments, si no fos per això, ja hi hauria molta gent fent les obres i preparant-se per entrar a treballar en el centre comercial.

Diu que abans del 22 de maig estarà en condicions de dir que els grans magatzems vindran a la ciutat?

El que espero és que abans d'aquesta data s'hagin resolt tots els recursos que hi ha a l'Audiència perquè el compromís d'El Corte Inglés és ferm i mai s'havia posat en perill tot i la incògnita que es va obrir amb la querella.

La consigna de fer fora el PSC és ara per ara més factible?

Potser veuen més possibilitats perquè hi ha hagut unes eleccions anteriors que ho poden donar a entendre i unes altres de posteriors que poden obrir un nou cicle. Alguns s'han pres aquestes municipals com unes primàries, com la primera volta d'unes generals, i d'altres, com una segona volta de les autonòmiques.

Creu que CiU està tan forta com ens volen fer creure?

Jo estic confiat en les nostres possibilitats i les nostres capacitats de connectar amb els ciutadans. Aquestes eleccions les perdrem o les guanyarem nosaltres.

Quines opcions de govern veu factibles, ara que ERC té nous companys de viatge?

Esperem que parlin les urnes i interpretem el que diuen els ciutadans. Però per sobre de tot posem la governabilitat de la ciutat per endavant i més ara que Mataró necessita un govern amb capacitat i sòlid i no un d'inestable que cada dia s'hagi de buscar la vida. No tanco cap possibilitat i l'únic que dic i que mantinc és que no pactaré amb el PP.

Serà l'últim cop que es presenti a unes eleccions?

Em presento aquest cop per quatre anys i després ja en parlarem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.